Un bileţel scris de regina Marii Britanii unui majordom, vândut cu 20.000 de euro

06 Iul 2008   •   13:09
Un bileţel scris de regina Marii Britanii unui majordom, vândut cu 20.000 de euro
Un bileţel scris de regina mamă Elizabeth a Marii Britanii unui majordom a fost vândut la licitaţie cu peste 20.000 de euro. Alteţa sa îi cerea ajutorului ei să mai împacheteze câteva sticle de gin pentru un picnic, în caz că va fi nevoie. Bileţelul a făcut parte dintr-o colecţie de 700 de obiecte regale, vândute cu 315.000 de euro.

Peste 300 de colecţionari au plătit mii de euro pentru obiecte aparţinând casei regale britanice, în cadrul unei licitaţii organizate la Londra. Acestora li s-au alăturat încă o mie de cumpărători, care au licitat pe internet sau prin telefon. Piesa de rezistenţă a licitaţiei a fost un bileţel al reginei adresat majordomului ai William Tallon. Acesta a fost cumpărat cu 16.000 de lire, mult peste aşteptări. Valoarea estimativă era de două-trei sute de lire.
Tallon, supranumit de presă ?Backstairs Bill?, adică ?Bill de pe scara de serviciu?, s-a alăturat personalului regal la 15 ani şi a lucrat pentru regina Elizabeth 51 de ani. A murit în decembrie, la 72 de ani şi a lăsat în urmă o colecţie impresionantă de fotografii, picturi, scrisori, felicitări de Crăciun şi cadouri de la membrii familiei regale. Scrisoarea de la Prinţesa Diana, în care îl anunţa pe Tallon că a născut primul copil, pe prinţul Williams, s-a vândut cu 6.300 de euro.

Într-o altă scrisoare, prinţesa îi mulţumea pentru că i-a lăsat flori în cameră înaintea nunţii care a avut loc pe 29 iulie 1981. Mesajul a fost cumpărat cu 5.300 de euro. Cei peste 300 de mii de euro obţinuţi din vânzarea obiectelor vor ajunge la moştenitorii majordomului, conform testamentului acestuia.

Antena 3
Parteneri
x close