x close

Un câine fără picioarele din faţă merge cu ajutorul unei proteze (VIDEO)

26 Feb 2010   •   11:04
Un câine fără picioarele din faţă merge cu ajutorul unei proteze (VIDEO) caine

Un câine născut fără picioarele din faţă a învăţat să meargă cu un dispozitiv special creat pentru el. Totul datorită unui om care l-a salvat de la moarte şi i-a oferit şansa unui nou început.

Pentru că a venit pe lume fără picioarele din faţă, la sfatul veterinarului, primii stăpâni ai căţelului au vrut să-l eutanasieze, pentru a-i uşura suferinţa. Soarta căţelulului s-a schimbat însă atunci când Societatea pentru Protecţia Animalelor din Israel a auzit despre cazul lui.

"Este un câine tare drăguţ, un câine pe care primii stăpâni au vrut să-l eutanasieze de îndată ce a fost înţărcat şi nimeni nu i-a dat nicio şansă. Dar, după cum puteţi vedea, căţelul duce acum o viaţă bună. Acum are patru ani", a declarat Avi Kozi, directorul organizaţiei salvatoare.

Câinele, care a primit numele "Hoppa" duce, într-adevăr, o viaţă bună, pentru că omul care l-a adoptat i-a construit un dispozitiv care îl ajută să se deplaseze.

"Din momentul în care l-am luat acasă, am ştiut că trebuie să construiesc un dispozitiv care să-l ajute să se mişte. În primul an, pentru că era încă în creştere, am vrut să văd cum se descurcă singur. Ştim cazul unui căţel din SUA care a învăţat să mergă pe picioarele din spate fără nicio problemă şi am sperat că şi Hoppa va putea face acest lucru, dar el este construit altfel decât acel câine", a adăugat Kozi.

Pe viitor, căţelul va putea merge cu ajutorul unui mecanism şi mai performant, întrucât un student lucrează la o proteză care îi va permite căţelului să se aşeze, să se ridice şi să se întindă.

Stăpânul lui Hoppa mai are în grijă alţi şase câini, pe care i-a salvat după ce au fost grav răniţi.Antena 3


Citeşte mai multe despre:

caine catel dispozitiv picioare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati