Un cameraman de la TVR a intrat în peștera de la Șinca Veche să filmeze pentru un documentar, când aparatul s-a defectat. A ajuns în redacție, iar când s-a uitat la filmare a avut un șoc. În imagini, apăreau….

13 Apr 2018   •   12:13
Un cameraman de la TVR a intrat în peștera de la Șinca Veche să filmeze pentru un documentar, când aparatul s-a defectat. A ajuns în redacție, iar când s-a uitat la filmare a avut un șoc. În imagini, apăreau….

Enigmele legate de Șinca Veche au reapărut în prim-plan, după triplul asasinat din Brașov.

Locația însă este un adevărat loc plin de mistere.

Situat în frumoasa Țară a Făgarasului, Șinca Veche este un fascinant și străvechi sat românesc care a avut cândva patru biserici, trei de lemn și una din piatră; în prezent păstrându-se doar biserica de piatraă, care este sși cea mai veche. Aceasta a fost construită pe locul unui străbun loc sacru despre care cercetătorii spun că are o vechime uluitoare de circa 7.000 de ani.

Cu toate ca exista numeroase voci care afirma ca biserica a fost unul dintre primele locuri de cult crestin din Dacia, o parte a specialistilor atrage atentia asupra inscriptiilor ne-crestine de pe unul dintre peretii altarului. Conform preotului Silvestru Popovici din Sinca Veche, acest perete face parte din biserica interioara, din pestera, care a fost in mare parte distrusa de catre cei care au sapat de-a lungul veacurilor in cautare de comori.

Despre sacralitatea acestui loc vorbesc numeroase intamplari, precum povestea lui Gheorghe Moldovan, un localnic urmarit de Securitate in anul 1953 pentru colaborare cu Rezistenta Anticomunista din Fagaras.

Moldovan viseaza niste fiinte de lumina care-l avertizeaza si-l sfatuiesc unde sa se ascunda pentru a nu fi gasit. 43 de ani mai tarziu, in 1996, reporterul TVR Lucian Babeanu a intrat in pestera dorind sa traga cateva cadre si cu aceasta pentru o emisiune cand, spre stupoarea cameramanului, camera video a inceput sa porneasca si sa se opreasca singura, neraspunzand la comenzi.

Crezand ca aparatul de filmat este defect, echipa a parasit pestera, iar in studiouri, cand au vizionat ceea ce se inregistrase, au avut surpriza sa observe sfere de lumina stralucitoare care roiau in adancul bisericii, scrie descopera.ro.

Parteneri
x close