Un clujean a locuit cu cadavrul mamei timp de 3 ani pentru a-i încasa pensia

04 Iun 2008   •   21:47
Un clujean a locuit cu cadavrul mamei timp de 3 ani pentru a-i încasa pensia
Un clujean a ţinut în casă timp de trei ani cadavrul mamei sale pentru a-i încasa în continuare pensia. Femeia locuia într-un bloc din cel mai mare cartier al oraşului. A fost bolnavă ani de zile, iar în 2005 a murit. Nu a fost însă înmormântată. Fiul a preferat să nu declare decesul şi să o ţină ascunsă într-una din camerele apartamentului.

În fiecare lună, bărbatul apărea înainte de ziua de pensie. Încasa banii de la poştaş şi dispărea. Cadavrul femeii a fost descoperit abia acum, când resturile pământeşti ale bătrânei cântăresc 5 kilograme. Nimeni nu a bănuit nimic, deşi un miros greu răzbătea prin uşa apartamentului.

Fiul femeii le-a declarat, marţi, poliţiştilor că regretă fapta şi că a făcut asta doar ca să supravieţuiască. Bărbatul sste invalid şi are o pensie de 300 de lei pe lună. Mama sa primea 1.500 de lei, aşa că s-a gândit să încaseze în continuare banii.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani va fi supus unui control psihiatric. Deocamdată este cercetat în stare de libertate. Deşi nu exclud varianta unui omor, poliţiştii nu au reuşit să găsească încă o încadrare în baza căreia să-l reţină.

Anchetatorii merg mai departe cu suspiciunile. Nu este exclus ca bărbatul să fi avut şi complici.Observator

x close