Un copil a dirijat traficul pe aeroportul JFK (VIDEO)

04 Mar 2010   •   03:18
Un copil a dirijat traficul pe aeroportul JFK (VIDEO) aeroporul jfk

Un controlor de trafic de la aeroportul John F Kennedy din New York a fost suspendat după ce a permis copilului său să aprobe decolarea a două avioane pe unul din cele mai aglomerate aeroporturi din lume.
În înregistrarea difuzată, copilul, care pare de şapte sau opt ani, poate fi auzit pilotului: "Jet Blue 171, liber pentru decolare". Apoi este auzit un bărbat: "Asta primiţi, băieţi, când copiii nu au şcoală."
Pilotul se aude apoi cum îşi exprimă dorinţa ca şi el să poată să îşi aducă proprii copii la muncă. Pentru ca ulterior să spună copilului că a făcut "o treabă extraordinară ".
În timpul înregistrării din 17 februarie, captată de websiteul liveatc.com, copilul a vorbit şi cu un zbor Air Mexico, spunând "Adios amigos".
Administraţia Federală de Administraţie a declarat că în acest caz controlorul şi supraveghetorul din acea zi au fost suspendaţi până la finalizarea anchetei.
"Acest comportament nu este acceptabil şi nu demonstrează profesionalismul aşteptat de la angajaţii FAA". Kennedy se ocupă cu peste 1000 de zboruri pe zi şi 48 milioane de pasageri pe an.
Dave Pascoe, proprietarul liveatc.com, care strânge comunicaţii cu traficul aerian în special pentru beneficiul piloţilor, declara că reacţia a fost exagerată şi că siguranţa aeriană nu a fost compromisă.
Alţi experţi arătau că acei controlori au neglijat datoria de bază de a evita distragerea atenţiei piloţilor sau a lor personală.
Antena3.ro

Parteneri
x close