Un copil de 11 ani din Colorado a fost arestat din cauza unui desen

de Antena3.ro    |    24 Feb 2011   •   14:05
Un copil de 11 ani din Colorado a fost arestat din cauza unui desen Foto: flcsocialissues.blogspot.com

Un băiat în vârstă de 11 ani din Colorado, Statele Unite, a fost arestat din cauza unui desen pe care l-a făcut la şcoală. Desenul îl reprezenta pe el împuşcând alte 3 persoane şi era însoţit de fraza "Profesorii trebuie să moară", relatează FOX.

Copilul a fost diagnosticat cu ADHD ( sindromul hiperkinetic cu deficit de atenţie) şi a fost sfătuit de terapeutul său ca în momentul în care este supărat sau are probleme să îşi exteriorizeze sentimentele prin intermediul desenului, ca să nu îşi deranjeze colegii şi profesorii de la şcoală.

Ideea nu s-a dovedit a fi una benefică, întrucât desenul băiatului a fost descoperit de profesor exact când băiatul, care se simţea deja mai calm, dorea să îl arunce.
Copilul a fost trimis în biroul directorului şi părinţii acestuia au fost sesizaţi.

Deşi conducerea şcolii cunoştea problema de sănătate a elevului şi nu a văzut iniţial nici o ameninţare în actul acestuia, părinţii băiatului s-au trezit în aceeaşi seară cu poliţia pe cap. Fiul lor a fost încătuşat şi dus la Poliţie, pentru delict de gradul al treilea, sub acuzaţia de interferenţă cu personalul şi elevii de la o unitate de învăţământ.

Baiatul nu a fost implicat în nici un conflict în trecut, iar părinţii şi terapeutul său susţin că nu ar face niciodată rău cuiva.

 

x close