x close

Un inginer este olandezul zburător. El a reuşit să învingă legile naturii, zburând cu ajutorul aripilor

de Antena3.ro    |    21 Mar 2012   •   11:34
Un inginer este olandezul zburător. El a reuşit să învingă legile naturii, zburând cu ajutorul aripilor 429 Foto: VideoNews

Pentru câteva momente uimitoare, un inginer olandez a fost liber ca pasărea cerului, la propriu. Jarno Smeets a reuşit să ...zboare pentru câteva momente, la o înălţime considerabilă, cu ajutorul unor aripi făcute de el.

Potrivit wired.com, inginerul a avut nevoie de opt luni pentru a pune la punct aripile care le imită foarte bine pe cele ale unei păsări. Smeets spune că această idee, a omului care zboară folosind aripi, i-a venit când răsfoia nişte schiţe ale unei biciclete zburătoare, realizate de bunicul său.

Inginerul a cusut bine materialele care alcătuiau cele două aripi şi adăugat creaţiei un soi de coadă care o imită pe cea a păsărilor, tot din pene. Toate acestea au fost realizate în baza unui design aerodinamic sofisticat.

Imensele aripi au furnizat 5% din energia necesară portanţei, restul fiind asigurat de o combinaţie între dispozitive de control de la o consolă Wii, accelerometre de la un telefon Android şi motoare Turnigy.

Vezi mai jos cum funcţionează aripile olandezului zburător.
Citeşte mai multe despre:

olandez inginer zbor pasari
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati