Un lector universitar, arestat pentru o postare pe Facebook. Vezi ce alte "păcate" te pot duce la închisoare

de N.B.    |    04 Ian 2012   •   22:34
Un lector universitar, arestat pentru o postare pe Facebook. Vezi ce alte "păcate" te pot duce la închisoare

Un lector universitar din Bangladesh a fost condamnat la şase luni de închisoare după ce a postat pe Facebook o serie de comentarii cu privire la prim-ministrul Sheikh Hasina, informează Washington Post.

Ruhul Khandakar a fost găsit vinovat in absentia de un complet de judecată, el aflându-se în Australia pentru studii. Conform oficialilor, în comentariile postate pe reţeaua de socializare, lectorul implica faptul că îşi doreşte ca premierul să moară.

Cea mai utilizată reţea de socializare din lume a mai făcut "victime" în rândul utilizatorilor care şi-au permis prea multe libertăţi în exprimarea publică. Iată alte şapte cazuri în care Facebook a condus la, sau a înlesnit, arestarea utilizatorilor:

1. Postarea fotografiei unui cadavru
- În decembrie 2010, un paramedic din New York a pledat vinovat pentru comportament împotriva moravurilor publice, după ce a postat pe Facebook fotografia unei femei spânzurate, în a cărui caz fusese chemat să intervină.

2. Postarea planurilor sau succesului planurilor de a jefui o bancă - În aprilie 2011, poliţia din Houston a localizat şi arestat patru suspecţi. Cazul jafului unei bănci locale a fost elucidat după ce anchetatorii au descoperit statusurile făptaşilor, care se lăudau cu banii obţinuţi.

3. Postarea unei ierarhii a aspectului fizic a fetelor din liceu - În mai 2011, un adolescent din Illinois a gost arestat după ce a postat pe Facebook o listă cu 50 de fete din liceul său, în care le ierarhiza, după criterii explicite (atractivitate sexuală, performanţe sexuală, etc) .

4. Postarea fotografiilor ueni femei dezbrăcate - În iulie 2011, Joseph Bernard Campbell a pledat vinovat pentru hărţuirea virtuală şi accesarea neautorizată a 19 conturi ale unor femei ale căror fotografii indecente le-a pus drept fotografie de profil.

5. Încurajarea revoltelor, chiar şi în glumă - În august 2011, în timpul revoltelor din Londra, doi bărbaţi din Marea Britanie au fost încarceraţi pentru încurajarea devastării unui magazin. Bărbaţii au declarat că a fost doar o glumă.

6. Glumele pe seama celor trecuţi în nefiinţă - În septembrie 2011, un bărbat din Marea Britanie a fost arestat după ce a atacat paginile-omagiu dedicate adolescenţilor morţi şi familiilor lor.

7. Ameninţarea cu un atac - La începutul lui 2012, o tânără de 14 ani din New Jersey a ameninţat că va ataca liceul Ramapo în Franklin Lanes şi a cerut ajutor în acest sens.

Parteneri
x close