x close

Un neurochirurg celebru a stat în comă șase zile. Cuvintele șocante pe care le-a rostit când s-a trezit. Medicii nu pot explica ce s-a întâmplat în creierul său

10 Mar 2017   •   15:58
Un neurochirurg celebru a stat în comă șase zile. Cuvintele șocante pe care le-a rostit când s-a trezit. Medicii nu pot explica ce s-a întâmplat în creierul său Foto: Youtube

Un om de ştiinţă cunoscut din SUA a redactat un articol în care povesteşte o experienţă care, la prima vedere, nu are nici o legătură cu lumea ştiinţifică, ba dimpotrivă. Deşi cercetătorul respingea în trecut posibilitatea existenţei vieţii după moarte, acesta spune că şi-a schimbat părerea după ce a stat în comă timp de şapte zile.

Neurochirurgul Eben Alexander, de la Universitatea Harvad, s-a îmbolnăvit de meningită în 2008 şi a petrecut o săptămână în comă. În acest interval de timp, a trăit o experienţă ieşită din comun care l-a convins că viaţa după moarte chiar există.

Omul de ştiinţă povesteşte că, în timpul bolii, partea creierului care controlează gândurile şi emoţiile „s-a oprit” şi că a experimentat „ceva atât de profund” încât i-a dat „un motiv ştiinţific să creadă în conştiinţa după moarte”.

Într-un eseu pentru revista americană Newsweek pe care l-a redactat pentru a promova cartea "Dovada Raiului", doctorul Alexander povesteşte că a întâlnit „o femeie frumoasă cu ochi albaştri, într-un loc plin de nori pufoşi” şi mai multe „fiinţe strălucitoare”.

„Păsări? Îngeri? Nici unul dintre aceste cuvinte nu descrie fiinţele pe care le-am văzut. Erau pur şi simplu diferite de ceea ce am văzut până acum pe Pământ. Erau forme de viaţă avansate”, spune doctorul care a adăugat că „un sunet glorios a venit de sus”. „Sunetul era palpabil, aproape material, ca o ploaie pe care o simţeam pe piele, dar care nu mă uda”, a mai spus omul de ştiinţă citat de The Telegraph.

"Îmi dau seama că ce spun sună incredibil. Dacă cineva mi-ar fi povestit toate aceste lucruri în trecut, cu siguranţă aş fi spus că are probleme psihice”.

„Dar ceea ce mi s-a întâmplat mie a fost cât se poate de real. (...) Am profesat zeci de ani ca neurochirurg la cele mai prestigioase instituţii din ţară. Ştiu că mulţi dintre colegii mei cred, la fel cum credeam şi eu de altfel, că creierul, în special cortexul, generează conştiinţa şi că trăim într-un univers lipsit de orice fel de emoţie. Dar acea teorie a fost spulberată în ochii mei. Ce mi s-a întâmplat a distrus-o”.

 

Citeşte mai multe despre:

medic viata
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati