x close

Un om al străzii în vârstă de 52 de ani a ajuns să studieze la Universitatea Cambridge. Care este povestea bărbatului

09 Noi 2017   •   20:36
Un om al străzii în vârstă de 52 de ani a ajuns să studieze la Universitatea Cambridge. Care este povestea bărbatului Foto: Wikipedia.org

Geoff Edwards este un bărbat în vârstă de 52 de ani, care a trăit pe străzi o bună perioadă de timp și a fost acceptat să studieze la una dintre cele mai bune universități din lume, la Universitatea Cambridge. 

Bărbatul a fost acceptat în elitistul centru academic unde va studia Literatura engleză.

Potrivit The Guardian, marea pasiune a lui Geoff, lectura, a fost descoperită cu ajutorul părinților săi în vremea când locuiau în Liverpool. Pasiunea lui l-a ajutat de-a lungul anilor să-și mențină moralul în lungile perioade în care și-a pierdut locul de muncă, a lucrat ocazional ca sezonier în agricultură, a fost în șomaj, a căzut în depresie și a rămas fără locuință.

Acum acest hobby l-a ajutat să fie admis într-una dintre cele mai bune universități din lume.

"Nu pot spune că asta mi-am dorit dintotdeauna, pentru că nici măcar nu visam să ajung la universitate", a declarat ziarului britanic. El a recunoscut totuși că după ce a trăit atâta timp pe străzile din orașul Cambridge „este un privilegiu” să poată trece dincolo de porțile universității.

Tatăl său a fost poștaș, iar mama lui a lucrat ca funcționară la un birou, însă casa lor era mereu plină de cărți. Bărbatul a povestit că erau puține perspective de muncă în Liverpool, așa că a decis să plece la Cambridge, fără vreun gând însă să ajungă la facultate.

În Cambridge a locuit în mai multe cămine atunci când avea posibilitatea, sau pe stradă, adunând cărți din biblioteci sau din librării caritabile ca o modalitate de a scăpa de realitatea vieții sale precare.

Cu ajutorul unor organizații de binefacere, el a început să vândă exemplare din „Big Issue”, un ziar având ca temă persoanele fără acoperiș care vor să se reintegreze în piața muncii și în societate.

Geoff a început în urmă cu trei ani un curs la unul din colegiile din Cambridge, obținând note maxime la toate materiile, astfel încât tutorele său l-a îndemnat să încerce să obțină un loc la universitate, unde în cele din urmă a fost admis.

Citeşte mai multe despre:

cambridge CURS barbat strada pasiune
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati