x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Un profesor universitar din SUA se hrăneşte de 30 de ani din tomberoane

de 28 Noi 2009   •   20:06
Un profesor universitar din SUA se hrăneşte de 30 de ani din tomberoane  72
Profesor
Un profesor universitar din Statele Unite le dă americanilor o lecţie de ecologie şi cumpătare. În ultimii 30 de ani, bărbatul nu a dat niciun cent pe mâncare. Nu pentru că n-ar avea bani, ci pentru că nu are nevoie. Găseşte din belşug mâncare delicioasă, dar mai ales gratis la ghenă.

Profesorul Milton Saier ştie că nu tot ce e aruncat la ghenă, e neapărat gunoi. De 30 de ani, scormoneşte printre gunoaie în fiecare zi. Nu vrea să fie unul dintre cei care irosesc resursele planetei. Care astăzi merg la supermarket şi îşi umplu coşurile cu mâncare, iar mâine aruncă mai mult de jumătate la ghenă.?În fiecare săptămână, de câte ori mă duc la ghenă, duc acasă mâncare şi produse în valoare de 300-500 de dolari?, povesteşte bărbatul.

Profesorul Milton îşi învaţă şi studenţii cum să mănânce pe gratis. ?Doar Statele Unite aruncă mâncare care poate hrăni cel puţin 15 milioane de oameni?, susţine el. O familie de patru persoane aruncă, anual, la gunoi, mâncare în valoare de 600 de dolari. Per total, în Statele Unite, ajung, în fiecare an, la ghenă, alimente de 100 de miliarde de dolari. În timp ce, statisticile Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că, în întreaga lume, unul din şase oameni nu are ce mânca.

Observator
sati