Un spital din Statele Unite nu mai angajează fumători. Vezi care este motivul

de N.B.    |    06 Ian 2012   •   13:27
Un spital din Statele Unite nu mai angajează fumători. Vezi care este motivul Foto: healthylifecarenews.com

Un spital din statul american Pennsylvania a anunţat că nu va mai angaja fumători şi a instituit teste de nicotină pentru cei care aplică pentru un post în instituţia de sănătate, scrie Huffington Post.

Politica de angajare doar a nefumătorilor va intra în vigoare începând cu 1 februarie, a anunţat reprezentantul Geisinger Health System.

Cei care vor pica testul de fumători, sunt descoperiţi cu ţigări, tutun, plasturi cu nicotină, gumă cu nicotincă sau trbucuri, vor fi respinşi şi vor putea aplica din nou peste şase luni.

Pennsylvania se numără printre cele 19 state americane a căror legislaţie permite verificarea potenţialilor angajaţi pentru semne de fumător.

Pe lângă faptul că este dezirabil ca angajaţii să fie sănătoşi, nefumătorii înseamnă şi o economie considerabilă pentru angajatori. Conform unui studiu al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, un fumător costă cu 3.391 de dolari mai mult decât un nefumător: 1.760 de dolari din productivitate redusă şi 1.623 de dolari din costuri medicale în plus.

Parteneri
x close