Un urangutan are zeci de mii de fani pe internet

20 Dec 2009   •   14:51
Un urangutan are zeci de mii de fani pe internet Urangutan

Are aproape 70.000 de prieteni pe internet. Nu este vorba despre vreo vedetă din industria showbiz-ului, ci despre Nanjo, un urangutan care are cont pe site-ul de socializare virtuală Facebook. Mai mult, ştie să facă şi fotografii, pe care un aparat digital le încarcă imediat pe Internet.

Nanjo, care locuieşte la grădina zoologică Schönbrunn din Austria, a devenit faimoasă după ce o companie a instalat în cuşca ei un aparat foto special. Astfel, de fiecare dată când urangutanul face o poză, aparatul eliberează mâncare. De obicei, este vorba despre bunătăţi, printre care şi stafide, preferatele vedetei Nanjo. Aşa că, "insipirată" şi de recompensele delicioase, Nanjo a devenit, la cei 33 de ani ai săi, o adevărată artistă foto. Pozele făcute de ea, spun cunoscătorii, sunt surprinzător de reuşite, iar pagina Facebook care găzduieşte fotografiile se bucură de un succes răsunător.

Motivul pentru care Nanjo a fost aleasă să participe la acest experiment este simplu. Studiile au demonstrat că urangutanii sunt pe locul doi după oameni în ceea ce priveşte inteligenţa. Sunt receptivi şi pot învăţa să confecţioneze şi să folosească unelte.

Mai mult, faima de care se bucură acum Nanjo este benefică parcului zoologic, care se confruntă cu probleme financiare.

Antena 3

Parteneri
x close