Vasul Queen Elisabeth 2 a ?naufragiat? în ultima sa călătorie, dar a fost salvat

12 Noi 2008   •   10:44
Vasul Queen Elisabeth 2 a ?naufragiat? în ultima sa călătorie, dar a fost salvat

Vasul de croazieră Queen Elizabeth 2 a intrat ieri pentru ultima oară în portul Southampton. Revenirea acaspă nu a fost lipsită de incidente însă, pentru un timp vasul rămânând suspendat pe un banc de nisip. A reuşit să fie scos însă cu o adevărată flotilă de remorchere. Vasul se afla în ultimul său voiaj, după 40 de ani şi după ce a făcut de peste 20 de ori înconjurul lumii. El va ajunge în Dubai pentru a fi transformat în hotel plutitor.
Pasagerii care se aflau iei la bordul vasului plătiseră 28.000 de lire sterline pentru a fi părtaşi la ultimul voiaj, iar ziua de marţi trebuia să includă şi participarea la comemorarea victimelor din războiul mondial.
Cu toate acestea la intrarea în portul Southhampton, acesta a rămas suspendat pe un banc de nisip. Un purtător de cuvânt al companiei ce a vândut vasul către Dubai a declarat că nu au fost observate avarii. Oricum acum va urma o anchetă ce urmează a stabili dacă vasul era condus de un pilot cu experienţă în portul în cauză.
Vasul de 300 m lungime şi 52 înălţime este foarte greu de condus prin canalele foarte înguste din port, mai ales pe vreme neprielnică, în condiţiile în care portul englezesc are un bac de nisip exact la intrarea la docuri. După inspecţie, Queen Elizabeth 2 va pleca spre Dubai pentru a deveni hotel plutitor şi muzeu, dar şi atracţie turistică.
QE2 în cifre
1967 anul în care a fost lansat QE2
2,5miloane de pasageri au urcat la bordul vasului
25 de ori a făcut înconjurul lumii
50 milioane lire sterline a plătitr compania Dubai World pentru a cumpăra vasul

Antena3.ro

x close