Zumzetul: Un sunet bizar creează panică în mai multe zone ale lumii

de Antena3.ro    |    13 Iun 2011   •   10:44
Zumzetul: Un sunet bizar creează panică în mai multe zone ale lumii Foto: aquiziam.com
Mii de oameni din toate colţurile lumii au raportat un fenomen bizar pe care l-au denumit „zumzetul”. Ultima localitatea afectată de acest fenomen este satul Woodland din Marea Britanie. Localnicii susţin că, pe timpul nopţii, un sunet ciudat se aude în întreaga zonă.

Oamenii spun că sunetul este similar cu cel făcut de motorul autoturismelor. Câteodată, povestesc localnicii, sunetul este atât de puternic încât le zdruncină paturile în timpul nopţii.

În anumite zone din casă, sunetul se aude mai puternic decât în altele. Zumzetul provine în mod cert de afară, este pur şi simplu în aer. Am oprit toate aparatele electronice din casă şi tot nu a dispărut”, a declarat Marylin Grech, un localnic în vârstă de 57 de ani, citat de The Telegraph.

În apropierea localităţii nu există fabrici sau mine abandonate.

Aflaţi la capătul răbdării, oamenii au alertat autorităţile care au deschis o anchetă în acest caz. Chiar dacă ancheta a fost demarată de ceva vreme, oficialii nu au reuşit să găsească o explicaţie logică pentru respectivul sunet.

Fenomentul a avut loc şi alte zone ale Globului, iar satul de 300 de locuitori din Marea Britanie este ultima localitate care se confruntă cu această problemă.

Bizarul zumzet a dat naştere, în trecut, unor teorii care mai de care mai fanteziste. În timp ce unii susţin că sunetul ar putea fi provocat de extratereştrii, alţii spun că zumzetul provine de la experimente secrete ale guvernului.

Fenomentul este atât de răspândit, încât a fost tratat şi în cunoscutul serial de televiziune "Dosarele X". În anii `70, mai mult de 1.000 de oameni din Bristol s-au confruntat cu insomnii, sângerări nazale şi dureri de cap din cauza bizarului sunet.

x close