Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Criza nu se va prelungi în România. Am fost una din ţările care nu s-au jucat cu măsurile de austeritate

Băsescu: Criza nu se va prelungi în România. Am fost una din ţările care nu s-au jucat cu măsurile de austeritate

Băsescu: Criza nu se va prelungi în România. Am fost una din ţările care nu s-au jucat cu măsurile de austeritate
Sursa foto: Intact Images
18 Noi 2010   •   21:34

“Criza nu se va prelungi în România. Nu mai prididesc cerându-mi scuze faţă de economişti, dar nu (se va prelungi, n.r.)”, a declarat Traian Băsescu, joi seară, la televiziunea naţională.

"Am fost una din ţările care nu s-au jucat cu măsurile de austeritate. Românii au suferit consecinţele, dar tot românii vor culege şi roadele. O Românie stabilă, care nu va mai fi ingenuncheată de datoriile suverane", a spus Traian Băsescu.

Şeful statului susţine că “România a făcut ce a trebuit în 2010” şi şi-a exprimat speranţa că măsurile de austeritate vor fi duse până la capăt şi nu vom fi afectaţi “de vârtejul acesta în care se intră ca urmare a datoriilor suverane foarte mari”.

În acest sens Traian Băsescu a pecizat că “vom avea o probă foarte curând, legată de nevoia de împrumut pe care statul român trebuie să-l facă în jurul datei de 23, 24, 25 noiembrie – este scadent cam 1,2 miliarde pe care i-am împrumutat acum un an din sistemul bancar. În România neavând bănci româneşti este ca şi cum te-ai împrumuta la Londra”.

În opinia preşedintelui, România “va redeveni credibilă” dacă va reuşi să obţină acest credit de aproximativ un miliard de euro, “cu dobânzi sub cinci procente”.

 
Băsescu: Criza nu se va prelungi în România


Şeful statului a mai spus că România ar fi putut ieşi deja din criză daca Guvernul nu ar fi fost nevoit să mărească TVA-ul, în urma unei decizii "nefericite" a CCR.

Băsescu: România ar fi ieşit din criză dacă nu eram nevoiţi să mărim TVA-ul

×
Subiecte în articol: criza economica masuri austeritate
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close