Antena 3 CNN Politică Comisiile juridice au eliminat din Legile de austeritate articolele declarate neconstituţionale

Comisiile juridice au eliminat din Legile de austeritate articolele declarate neconstituţionale

Comisiile juridice au eliminat din Legile de austeritate articolele declarate neconstituţionale
28 Iun 2010   •   20:10

Comisiile juridice reunite din Parlament au adoptat, luni seară, rapoartele favorabile la Legile de austeritate, eliminând articolele privitoare la tăierea, respectiv recalcularea pensiilor, pe care judecătorii Curţii Constituţionale le-au declarat, vineri, neconstituţionale. Rapoartele au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

Potrivit Mediafax, şedinţa Comisiilor a durat aproximativ 30 de minute. Deputaţii PSD au precizat, la final, că a fost vorba despre un vot "tehnic" şi că nu acceptă Legile de austeritate, însă sunt de acord cu eliminarea prevederilor referitoarea la micşorarea pensiilor.

Juriştii au eliminat prevederile Articolului 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, referitoare la diminuarea cu 15% a pensiilor şi prevederile literei "c" de la Articolul 1 din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, care se referea la recalularea pensiilor magistraţilor.

Totodată, comisiile au  modificat cu unanimitate de voturi şi articolele conexe care invocau prevederile punctelor declarate neconstituţionale, care au fost eliminate din legile de austeritate.

Foto: Intact Images

Antena3.ro
 

×
Subiecte în articol: legi austeritate comisii parlament
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close