Antena 3 CNN Actualitate Fratele lui Boc, despre măsurile de austeritate: Va fi bine chiar dacă omul de rând va suferi (VIDEO)

Fratele lui Boc, despre măsurile de austeritate: Va fi bine chiar dacă omul de rând va suferi (VIDEO)

Fratele lui Boc, despre măsurile de austeritate: Va fi bine chiar dacă omul de rând va suferi (VIDEO)
Sursa foto: Ion Boc
06 Iun 2010   •   19:44

Printre cei care aşteaptă rezultatul votului moţiunii se numără şi răchiţenii, consătenii lui Emil Boc. Oamenii sunt la curent cu tot ce se întâmplă la Bucureşti şi ştiu că Guvernul vrea să le taie pensiile şi salariile, dar spun că n-au încotro.

La Răchiţele numai duminica e animată, atunci când oamenii ies pe uliţa mare să se ducă la biserică. În restul timpului sătenii sunt ocupaţi să muncească pentru pâinea zilnică.

La sute de kilometri depărtare, consăteanul lor, Emil Boc, lucrează şi el. Dar la o lege care le taie pensiile şi aşa mici. Oameni sunt la curent cu tot ce se întâmplă la Bucureşti. Nu sunt de acord, dar n-au încotro.

Satul Răchiţele are 847 de locuitori. Majoritatea este reprezentată de bătrâni care trăiesc din pensii ori din banii trimişi de copii. Tinerii sunt din ce în ce mai puţini. Mulţi au preferat să plece la oraş. Şi cu toate acestea, în satul natal al premierului se va construi o sală de sport cu teren de handbal şi 150 de locuri.

De măsuri nu a scăpat nici fratele premierului. Ion Boc e consilier local şi va lua şi el bani mai puţini, ca toţi bugetarii. Dar nu trăieşte numai din indemnizaţia de consilier. Are o pensiune chiar în centrul satului. Şi mai are şi păreri despre cum trebuie să ieşim din criză. L-a sunt pe fratele Emil şi i-a spus.

Răchiţenii sunt supăraţi că reducerea pensiilor decisă de consăteanul lor ajuns acum la cârma guvernului îi afectează direct. Aşteaptă însă placizi să treacă efectele crizei.



Antena 3





×
Subiecte în articol: criza Emil Boc biserica pensii salarii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close