Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Guvernul a ratat anul 2010 dacă va fi nevoit să ia noi măsuri de austeritate în 2011

Marko Bela: Guvernul a ratat anul 2010 dacă va fi nevoit să ia noi măsuri de austeritate în 2011

Marko Bela: Guvernul a ratat anul 2010 dacă va fi nevoit să ia noi măsuri de austeritate în 2011
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Dec 2010   •   12:32

Dacă va fi necesar ca Guvernul să ia noi măsuri de austeritate în 2011, înseamnă că a ratat anul 2010, susţine liderul UDMR, Marko Bela. Într-un interviu pentru RFI, vicepremierul le reproşează guvernanţilor că au avut prea multe ezitări şi nu au fost mereu destul de operativi.

"Dacă aş face un inventar al acestor măsuri, aş zice că totuşi au existat destul de multe ezitări, nu am fost de fiecare dată destul de operativi. În astfel de cazuri, măsurile trebuie să fie luate cât mai repede şi cât mai ferm, dacă eşti convins că este nevoie de ele. Deci reproşul meu s-ar referi la aceste ezitări", a declarat Marko Bela.

Vicepremierul atrage atenţia că Executivul s-a ocupat foarte puţin de investiţii şi stimularea economiei. Pentru anul 2011, UDMR nu-şi mai poate asuma alte măsuri restrictive, pentru că asta ar însemna că până acum Guvernul a acţionat greşit, mai susţine Marko Bela.

"Dacă măsurile luate în anul 2010 au fost corecte, atunci n-ar trebui să fie nevoie de noi măsuri de austeritate în anul 2011. Dacă totuşi ar fi nevoie de aşa ceva, eu cred că acest lucru ar însemna că am ratat anul 2010. Eu sunt convins că nu vom avea nevoie de noi restricţii în cazul veniturilor, salariilor, pensiilor, în anul 2011 şi UDMR-ul nici nu-şi mai poate asuma astfel de măsuri. Acest lucru ar însemna că am acţionat greşit în 2010", a mai declarat liderul UDMR.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close