Antena 3 CNN Politică Măsurile de austeritate, contrazise şi în PDL. Frunzăverde: De pensii nu trebuia să ne atingem sub nicio formă

Măsurile de austeritate, contrazise şi în PDL. Frunzăverde: De pensii nu trebuia să ne atingem sub nicio formă

Măsurile de austeritate, contrazise şi în PDL. Frunzăverde: De pensii nu trebuia să ne atingem sub nicio formă
02 Iun 2010   •   17:50

Măsurile de austeritate propuse de Guvernul Boc sunt contrazise chiar şi în interiorul PD-L. Vicepreşedintele partidului, Sorin Frunzăverde, îl critică pe liderul PD-L că nu şi-a consultat colegii în privinţa reducerilor salariale şi a pensiilor. Soluţia pe care o susţine acesta este mărirea taxelor. Frunzăverde a făcut aceste declaraţii în timpul unui interviu difuzat de Radio Reşiţa.

"Nu am fost de acord cu aceste măsuri şi am spus acolo că, dacă ar fi avut loc acum o lună această discuţie în interiorul partidului, probabil că soluţia pe care ar fi ales-o guvernul ar fi fost alta. Discuţia a venit foarte târziu", a declarat Sorin Frunzăverde.

"Efectiv nu cred în acest tip de măsuri. Le-am spus colegilor mei că, în mod normal, ar fi trebuit să alegem varianta Fondului Monetar Internaţional şi anume mărirea TVA-ului şi a cotei de impozitare pe profit. (...) De pensii nu trebuia să ne atingem, sub nicio formă", a adăugat vicepreşedintele PD-L.

Sorin Frunzăverde a mai declarat că opinia sa nu este una singulară la nivelul partidului. Potrivit acestuia, majoritatea membrilor din Colegiul Director ar fi ales varianta majorării taxelor dacă s-ar fi votat din timp acest lucru.

"Eu cred că aceasta era soluţia şi am mai spus acolo, la Bucureşti în şedinţa cu Guvernul şi cu reprezentanţii PDL din Guvern, primul-ministru şi toţi ceilalţi, am spus că dacă am fi votat acum o lună, în mod sigur că majoritatea membrilor din Colegiul Director ar fi optat pentru varianta creşterii impozitării", a mai spus Frunzăverde.





Măsurile pe care premierul insistă să le aplice sunt contrazise şi de alţi membri ai Partidului Democrat Liberal. Senatorul PDL Ioan Bădescu a decis, miercuri, să părăsească partidul aflat la Putere şi să se alăture Opoziţiei, acuzând măsurile de austeritate ale Guvernului şi modul în care Boc le-a impus parlamentarilor partidului ca o condiţie obligatorie pentru păstrarea statutului de membru PDL.

Vicelider de grup PDL la Senat şi parlamentar de Prahova, Bădescu a explicat, la Antena 3, că şi-a dat demisia din PDL întrucât nu este de acord cu măsurile de austeritate şi modul în care acestea au fost luate şi impuse peste noapte de către premierul Emil Boc parlamentarilor partidului. El a recunoscut că a avut o ieşire verbală mai dură la ultima întâlnire de luni a premierului cu senatorii democrat-liberali.

"Demisionez pentru că nu susţin măsurile guvernului Boc şi pentru că sprijinul pentru aceste măsuri au devenit o condiţie pentru a fi membru PDL. În şedinţa de grup a PDL de luni, la care a fost prezent şi premierul Emil Boc, dânsul a spus foarte clar: ori susţineţi aceste măsuri, ori nu mai sunteţi membri PDL şi vă puteţi căuta un alt drum", a explicat Bădescu.



Antena3.ro


×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close