x close

România are cel mai mare drapel din lume! Antena 3, în GUINNESS WORLD RECORDS™

de O.P.    |    S.T.    |    D.D.    |    27 Mai 2013   •   19:29
România are cel mai mare drapel din lume! Antena 3, în GUINNESS WORLD RECORDS™ 407 Galerie foto (16) © POOL/Bogdan Cristel/Reuters/INTACT IMAGES

România are cel mai mare drapel din lume. Antena 3 a înscris tricolorul gigant al României în GUINNESS WORLD RECORDS™. Întins pe aproape 80.000 de metri pătraţi, tricolorul oferit românilor de Antena 3 i-a lăsat fără cuvinte pe cei adunaţi pe Aerodromul Clinceni.

"Avem un nou record mondial. Felicitări România! Felicitări Antena 3!" a declarat Jack Brockbank, reprezentantul GUINNESS WORLD RECORDS™.UPDATE 18.25 - "Hawks of Romania", demonstraţie aviatică deasupra Aerodromului Clinceni

UPDATE 18.24 - Demonstraţie Drill Team. Imagini de excepţie de pe Aerodromul Clinceni

UPDATE 18.20 - Istoria tricolorului. Aflaţi semnificaţia drapelului naţional, prezentată de colonelul Marcel Preda

UPDATE 18.00 - Imnul României a răsunat pe Aerodromul ClinceniUPDATE 17.52 -Mihai Gâdea: Drapelul nu reuşeşte să cuprindă cât de mult sânge s-a vărsat pentru această ţară

UPDATE 17.50 -  Ministrul Apărării: "Este un efort extraordinar să realizezi un asemenea drapel"

Update 17:45: “ Ascultaţi discursul reprezentantului GUINNESS WORLD RECORDS™.

Update 17.27 - Premierul Ponta, la ridicarea celui mai mare drapel din lume: "Felicitări, Antena 3! Să ai un record mondial e un lucru special"

Update 17.17 - Vicepremierul Dragnea, despre cel mai mare drapel din lume: "Este un obiectiv care uneşte România. Bravo, Antena 3!"

Foto: Intact IMAGES

 
Update 16.55 - Directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, speră ca cel mai mare drapel al României cu care am intrat în Cartea Recordurilor, să-i unească pe românii din toată ţara.

UPDATE 16: 54 - Directorul de Marketing al companiei Caroli: „Mă uit la steag, este ceva impresionant! Simţi o energie, nu-ţi vine să crezi! Este un sentiment foarte plăcut!"

UPDATE 16.15 -Reprezentantul GUINNESS WORLD RECORDS™ a finalizat măsurarea drapelului. „Acest drapel românesc măsoară 79.290,39 metri pătraţi” a spus acesta.

Precedentul record mondial era deţinut de Liban pentru un drapel cu suprafaţa de 65.975 metri pătraţi.UPDATE 15:50- Un reprezentat al GUINNESS WORLD RECORDS măsoară drapelul. Măsurătoarea se realizează cu ajutorul companiei Romair Consulting.

Iată lungimea drapelului:
Iată lăţimea drapelului:UPDATE 15:25- Carmen Avram a vorbit cu emoţie în suflet despre România şi ce înseamnă să fii român. Cu ocazia ridicării, în cinstea ţării noastre, a celui mai mare drapel din lume, Antena 3 se mândreşte cu Carmen Avram şi îi mulţumeşte pentru toate lucrurile frumoase pe care le-a făcut pentru noi.

UPDATE 15:15: Pentru prima dată în România, un studio tv este amplasat pe platforma Dinner în the sky, la 50 de metri înălţime.

"Mie îmi place la înălţime. Mi-a plăcut să fiu pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, asta însemna pentru noi la înălţime", a declarat fosta campioană Andreea Răducan, prezentă pe Aerodromul de la Clinceni

UPDATE: 13:37: Elisabeta Lipă a fost alături de Lorena Burlacu în platoul amplasat pe Aerodromul din Clinceni şi s-a declarat mândră că este româncă.

UPDATE: 13:33 Alături de Sabina Iosub şi Niels Snecker se află CRBL şi piloţii care vor face un adevărat spectacol în aer, deasupra drapelului României care va intra in Cartea Recordurilor.UPDATE 12:44
: Alpinistul Alexandru Găvan a fost alături de Lorena Burlacu în platoul amenajat pe Aerodromul din Clinceni şi a declarat că niciodata nu s-a ruşinat că este român. Puteţi vedea întreaga lui declaraţie, aici.

UPDATE: 12:40: Ducu Bertzi, invitatul Lorenei Burlacu în platoul special de pe Aerodromul Clinceni a declarat că "Prin prisma meseriei pe care o am şi pe care o iubesc, aceea de a aduce bucurii oamenilor prin muzica mea, umblu foarte mult prin ţară. (...) Ţara este aceeaşi. Din păcate, foarte puţini dintre noi mai avem ochi să o privim cum este în realitate".UPDATE: 12:27 Sabina Iosub şi Niels Snecker au ajuns pe platoul special Dinner in the Sky. Alături de ei, invitaţi sunt Dana Grecu şi Ovidiu Barbier, omul care a adus conceptul Dinner in the Sky în România.UPDATE: 12:10: Înainte ca Antena3 să intre în Cartea Recordurilor, Lorena Burlacu l-a avut invitat pe Andrei Roşu, maratonistul român care a intrat în Cartea Recordurilor cu 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente. Iată ce a declarat el aici.

UPDATE: 12:06: Drapelul a început să fie întins. Prima culoare - roşul - îmbracă deja o bucată de pe Aerodromul Clinceni, iar din loc în loc, pe materialul desfăşurat pe iarbă sunt puşi sacii plini cu nisip, pentru ca vântul să nu strice "socotelile" recordului.UPDATE: 11:43: Alexandru Nicolcioiu, reprezentant al grupului Rompetrol, a fost invitatul Lorenei Burlacu în studioul amenajat pe Aerodromul Clinceni. El a declarat că în fiecare birou şi sediu al Rompetrol se află steagul României.

UPDATE: 11:35: Pe Aerodromul din Clinceni pilotii de la Hawks of Romania se pregătesc zborul care va tăia răsuflarea privitorilor.


UPDATE 10:39: Ivan Patzaichin a fost invitatul Lorenei Burlacu şi a oferit câteva cuvinte preţioase românilor: "România se va schimba încetul cu încetul, prin exemplul nostru. Pentru români am un singur sfat: Sa FIM ROMÂNI şi să ne mândrim cu asta!"UPDATE 10:29 Adrian Dragomir, directorul fabricadesteaguri.eu, a dat asigurări că vântul nu va crea probleme, pentru fixarea drapelului fiind folosiţi peste 2.000 de saci de nisip, "în culorile tricolorului, ca să fie cât mai discreţi".

UPDATE 10:22 Lorena Burlacu alături de Mihaela Bârzilă şi fiul el, Max, au adus românilor un prim moment emoţionant. Fiul Mihaelei Bârzilă a cântat o strofă din imnul României. Prezentatoarea emisiunii "Esenţial" a spus că a impresionat-o mesajul primit pe Facebook de la o telespectatoare care a spus: "Dragostea de ţară se învaţă în cei şapte ani de acasă"

UPDATE: 10:00: Drapelul uriaş a fost întins pe Aerodromul din Clinceni. În scurt timp va începe desfăşurarea drapelului.UPDATE: 09:28 Peisajul de pe Aerodromul din Clinceni începe să prindă contur. Vedeţi aici ultimele imagini surprinse de pe platoul "Dinner in the sky":


UPDATE 09:00
: Tir-ul care transportă cel mai mare drapel din lume va ajunge în scurt timp pe Aerodromul din Clinceni, iar apoi va începe procesul de desfăşurare al steagului.


UPDATE 08:40 Antena 3 este la înălţime. "Limita noastră este cerul!" Ne pregătim de RECORDUL MONDIAL în platoul Dinner in the sky

UPDATE 08:00: Zeci de oameni au aşezat cel mai mare steag din lume într-un tir, iar acum încarcă sacii cu nisip, necesari pentru fixarea drapelului.


UPDATE: 07:52: Drapelul uriaş, care cântăreşte cinci tone, a fost scos din hangarul Aerodromului Clinceni de zeci de oameni.UPDATE ora 07:00: La această oră drapelul uriaş se află în hangarul Aerodromului Clinceni, iar cei care au realizat drapelul fac ultimele pregătiri şi se asigură că totul este în ordine.Spectacolul de pe cer va dura aproximativ 40 de minute. Asta în timp ce la sol, o echipă de 200 de oameni va desfăşura cel mai mare drapel din lume - tricolorul României. Totul va fi transmis dintr-un studio unic în România.

Pregătirile au urmat toţi paşii necesari pentru ca drapelul oferit de Antena 3 românilor să fie omologat de Guinnes World Records.

Drapelul României va reprezenta un record absolut: are 330 de metri lungime, 220 de metri lăţime şi cântăreşte 5 tone.România are cel mai mare drapel din lume. Antena 3 a înscris tricolorul României în GUINNESS WORLD RECORDS™. "Avem un nou record mondial. Felicitări România! Felicitări Antena 3!" a declarat reprezentantul GUINNESS WORLD RECORDS™, Jack Brockbank.

Steagul a fost desfăşurat pe Aerodromul Clinceni şi a fost omologat în GUINNESS WORLD RECORDS™. 

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Rompetrol, Novensys, FabricadeSteaguri.eu, Aeroclubul României, Ministerul Apărării Naţionale, Dinner in the sky, Asociația Dedeman şi Caroli.
 

Cu origini româneşti, Rompetrol are o tradiţie de peste 40 de ani în industria petrolului, diversificându-şi activităţile şi operatiunile în rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale. Aceasta sustine astfel imaginea si prezenta Romaniei in 13 tari, raspandite peste 3 mari - Marea Neagra, Marea Caspica si Mediterana, dar si trei continente - Europa, Africa si Asia.
In prezent, Grupul Rompetrol este detinut integral de KazMunayGas – compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan.

Caroli, brandul românesc autentic al liderului pe piața de mezeluri din România, se alătură initiativei Antena 3 de a înscrie drapelul României în recordurile lumii omologate de GUINNESS WORLD RECORDS™.

De asemenea, în ziua cea mare, Antena 3 a avut un studio de televiziune aflat la 50 de metri înălţime, primul studio de acest fel din lume, folosind conceptul revoluţionar Dinner in the sky.Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati