Antena 3 CNN Politică Antonescu susţine propunerea lui Ponta privind organizarea alegerilor parlamentare în octombrie

Antonescu susţine propunerea lui Ponta privind organizarea alegerilor parlamentare în octombrie

Antonescu susţine propunerea lui Ponta privind organizarea alegerilor parlamentare în octombrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    01 Iun 2012   •   18:43

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că susţine propunerea preşedintelui PSD, Victor Ponta, privind organizarea alegerilor parlamentare în luna octombrie, adăugând că România are nevoie rapid de o majoritate solidă în Parlament.

"E o propunere bună şi înţeleaptă, pe care o susţin. Cu cât mai repede facem alegeri, cu atât mai bine. România are nevoie cât mai repede de verdicul alegătorilor, de un Parlament care să fie expresia de necontestat a alegătorilor şi de o majoritate solidă cu care Guvernul să abordeze marile probleme care stau în faţa României", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

În ceea ce priveşte constituţionalitatea devansării alegerilor parlamentare, Antonescu a spus că premierul Ponta a exprimat o voinţă politică şi că, deocamdată, este vorba despre un acord pe care liderul PSD l-a propus partidelor de opoziţie.

"În politică trebuie să ştii ce vrei să faci, după aceea vezi dacă e constituţional sau nu. Dacă nu e constituţional, nu faci, dacă găseşti posibilităţi constituţionale, o faci. Deocamdată, e vorba de un acord pe care Victor Ponta l-a propus partidelor din opoziţie şi cred că nu avem motive să nu o acceptăm o astfel de discuţie. Dacă putem să ţinem alegerile în octombrie, noi, liberalii, susţinem acest lucru", a precizat Crin Antonescu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, joi, că alegerile parlamentare ar trebui organizate în luna octombrie, astfel încât noul Guvern să îşi poată promova în Parlament proiectul de buget cel târziu în luna noiembrie. În plus, Ponta a săus că speră să ajungă la un acord politic cu PDL în acest sens.


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close