Antena 3 CNN Politică Bani vopsiţi în culoarea Puterii, primiţi de primarii PDL şi UDMR. Edilii USL, "uitaţi" sau şterşi de pe liste

Bani vopsiţi în culoarea Puterii, primiţi de primarii PDL şi UDMR. Edilii USL, "uitaţi" sau şterşi de pe liste

Bani vopsiţi în culoarea Puterii, primiţi de primarii PDL şi UDMR. Edilii USL, "uitaţi" sau şterşi de pe liste
Sursa foto: Foto: ziarelive.ro
de O.P.    |    09 Apr 2012   •   05:56
Guvernul dă peste 640 de milioane de lei primăriilor din ţară. Cele mai mari sume sunt, însă, acordate consiliilor judeţene şi primăriilor conduse de reprezentanţii partidelor aflate la guvernare. La polul opus, sunt şi primari care nu au primit niciun ban din fondul de rezervă, precum primarii USL din Gorj.

Din cele peste 640 de milioane de lei împărţite de Guvern către primării şi consilii judeţene, cei mai mulţi bani au ajuns acolo unde la conducere se află primari din PDL.
Spre exemplu, numai Primăriei din Alba Iulia i-au fost distribuite două milioane de lei. Aici se află la conducere Mircea Hava, vicepreşedinte în PDL.

La fel de mulţi bani au fost daţi şi la Consiliul Judeţean Arad, unde preşedintele, Petru Ioţcu, provine din PDL. Ceva mai mulţi bani a primit Consiliul Judeţean Covasna, unde preşedintele, TAMÁS Sándor, aparţine de UDMR. El a reuşit să obţină aproape 5 milioane de lei.


Din cele 43 de primării din Cluj care au primit bani de la Guvern, doar 5 sunt conduse de PSD şi PNL. Cele mai mari sume, câte două milioane de lei, au fost alocate pentru Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, ambele PDL, iar comuna Izvoru Crişului, cu primar UDMR, a primit cea mai mare sumă alocată unei localităţi rurale - 520.000 de lei.


În Gorj, primarii USL care nu au primit niciun leu din fondul de rezervă spun că se aşteptau la o astfel de situaţie.

Primarii PDL, însă, ar fi vrut bani mai mulţi de la Guvern.

Gorjenii spun că vor vota şi ei în funcţie de cum a împărţit Guvernul banii statului.






×
Subiecte în articol: pdl UDMR USL
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close