Antena 3 CNN Politică Boc - noapte albă în aşteptarea unei minuni

Boc - noapte albă în aşteptarea unei minuni

Boc - noapte albă în aşteptarea unei minuni
11 Iun 2012   •   02:15

Cum rezultatele exit-poll-urilor privind Primăria Cluj-Napoca indică o diferenţă "la mustaţă" între Emil Boc şi Marius Nicoară, la sediul PDL se pregăteşte o noapte albă. Cu numărătoare paralelă, jurnalişti aşteptând pe hol, fără declaraţii. Până la rezultatele finale, şampania rămâne în frapieră, scrie Mediafax.

Liderul filialei, deputatul Daniel Buda, se plimbă ca un leu în cuşcă, agitat, cu mobilul parcă sudat de ureche. Nu vede pe nimeni şi trece printre jurnaliştii cantonaţi pe hol fără să explice ce se întâmplă şi de ce candidatul la Primărie, nimeni altul decât preşedintele partidului, nu se află în sediu. Este primul scrutin în care democrat-liberalii şi candidaţii nu se află, cu mic cu mare, cu ochii lipiţi de plasmele instalate în sala de şedinţă, unde acum presa nu are acces din cauza unei "şedinţe".

Două tinere ies cu feţe împietrite din sală, cu foi în mână, şi intră într-o altă încăpere, unde o echipă e pregătită de numărătoarea paralelă a voturilor.

De pe la ora 19.00, când au "transpirat" pe surse estimări parţiale de la exit-poll-uri, care arată că Marius Nicoară se află cu procente care variază de la 7 la 15 în faţa lui Emil Boc, în sediul PDL Cluj a început să sufle vântul, majoritatea membrilor marcanţi ai formaţiunii plecând pe la secţiile de votare pentru a supraveghea procesul electoral şi a încerca să mai scoată, pe ultima sută de metri, oameni la urne.

Au rămas la partid doar deputatul Buda şi fostul prefect Florin Stamatian, senatorul Mihail Hărdău şi deputatul Adrian Gurzău. Buda susţine că Boc va face declaraţii pe la 23.30, iar jurnaliştii prezenţi vociferează după care îşi fac planuri de dormit în sediu dacă ora nu se va respecta.

E trecut de 20.30, iar pe uşa holului îşi face apariţia fostul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Ion Pantelimon, cu o faţă gravă. Nu scoate o vorbă şi intră discret în biroul lui Buda, unde nu zăboveşte decât câteva minute, ieşind la fel de tăcut.

Ora 21.00 trece în linişte, doar jurnaliştii din hol se agită să afle estimările de la exit-poll-uri. Nicoară conduce, Boc îi suflă în ceafă. Despre Tişe nu se prea ştie, dar zvonurile îl dau şi pe el în urma lui Horea Uioreanu de la USL.

Un june lipitor de afişe al PDL, cu cearcăne, trage dintr-o ţigară. Şopteşte conspirativ. "E groasă. Nimeni nu credea că Boc şi Tişe ar putea pierde. Nimeni nu s-a pregătit pentru aşa ceva. De aia e aşa pustiu pe aici...".

La 21.10 începe agitaţia. Emil Boc şi Alin Tişe îşi fac, subit, apariţia, mult înainte de ora anunţată, dar şeful PDL taie brusc elanul celor dornici de reacţii la aflarea estimărilor: declaraţii va face doar după aflarea rezultatelor oficiale... Adică undeva spre dimineaţă, pentru că exit-poll-urile îl dau în marja de eroare, semn că mai are o şansă să nu piardă Primăria Clujului.

Emil Boc îl ia pe Alin Tişe şi părăsesc sediul pentru a trece, din nou, pe la secţiile de votare, în timp ce încep să vină procesele-verbale pentru numărătoarea paralelă a partidului.

Urmează o noapte albă.

E miezul nopţii, iar Daniel Buda confirmă: declaraţiile se vor da după aflarea rezultatelor finale, care vor fi anunţate de BEJ Cluj luni dimineaţă, la ora 7.00.

×
Subiecte în articol: Emil Boc Marius Nicoara
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close