Antena 3 CNN Politică Candidat PDL la şefia CJ Sibiu, caricaturist de ocazie. "Opera" sa a supărat însă BEJ care a declarat afişele nelegale

Candidat PDL la şefia CJ Sibiu, caricaturist de ocazie. "Opera" sa a supărat însă BEJ care a declarat afişele nelegale

Candidat PDL la şefia CJ Sibiu, caricaturist de ocazie. "Opera" sa a supărat însă BEJ care a declarat afişele nelegale
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Iun 2012   •   16:32

Candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, Cornel Ştirbeţ, a creat o caricatură reprezentându-i pe liderii USL şi a comandat afişe cu ea, pe care le-a distribuit în judeţ, informează Mediafax.

La sesizarea USL, Biroul Electoral Judeţean a declarat materialele nelegale şi a dispus îndepărtarea lor.
   
Deputatul PDL Cornel Ştirbeţ a creat o caricatură reprezentându-i pe cei doi lideri USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, sub forma unor marionete manevrate de Ion Iliescu, cu titlul "Cu un zâmbet comunist, viitorul va fi trist".
   
Afişe cu această caricatură au fost lipite, joi, în oraşele Sălişte, Miercurea Sibiului şi în municipiul Sibiu, în acesta din urmă fiind instalate şi bannere de mari dimensiuni, potrivit lui Cornel Ştirbeţ.
   
Atât primarul din Sălişte, Teodor Banciu (PNL), cât şi preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, au făcut sesizări la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sibiu.
   
"BEJ constată că aceste materiale au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale în materie şi, mai mult, conţin în mod nelegal semnul electoral şi denumirea prescurtată a unor formaţiuni politice", se arată în hotărârea BEJ Sibiu, care a dispus îndepărtarea acestor materiale.
   
În ceea ce priveşte afişele distribuite în Miercurea Sibiului, reprezentanţii BEJ au declarat că nu a fost făcută nicio sesizare.  
   
Deputatul PDL Cornel Ştirbeţ a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă pe această temă, că îşi asumă creaţia acestor afişe.
   
"În această campanie electorală am lansat un proiect la nivel naţional, proiect serios, legat de reforma administraţiei, legat de regionalizare, am lansat două cântece care sper să devină şlagăre importante, cel puţin la nivelul regiunii Sibiu, şi ultima creaţie este această producţie semnată şi asumată. Ieri (joi - n.r.), în momentul în care a fost difuzată şi s-a încercat să fie afişată în diverse locuri au tăbărât, la Sălişte şi la Miercurea Sibiului, poliţiştii pe oamenii care afişau aceste caricaturi şi au confiscat 319 afişe reprezentând caricaturile membrilor USL şi 97 afişe reprezentând pe Cornel Ştirbeţ, candidatul PDL, acestea fiind confiscate în vederea cercetării. Nu ştiu ce vor cerceta, oricum acestea au fost confiscate şi cred că este un abuz din partea Poliţiei să confişte afişe electorale având în vedere că era penultima zi de campanie", a spus el.
   
Potrivit sursei citate, s-au acordat două amenzi, în valoare de 800 de lei fiecare, celor care lipeau afişele, "susţinând că le-au afişat în alte locuri decât doreau ei să le afişeze".

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close