Antena 3 CNN Politică Înainte de vot, toate sondajele de opinie îl confirmă câştigator pe Rareş Mănescu

Înainte de vot, toate sondajele de opinie îl confirmă câştigator pe Rareş Mănescu

Înainte de vot, toate sondajele de opinie îl confirmă câştigator pe Rareş Mănescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Iun 2012   •   13:22

Cu doar câteva zile înainte de alegeri, candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, se află pe primul loc în preferinţele alegătorilor din sector, devasându-l cu procente bune pe contracandidatul său, Cristian Poteraş (PDL). Datele sunt confirmate de trei sondaje realizate de institute de cercetare importante din România – CURS, CCSB şi Avangarde -, studii ce au fost publicate şi preluate de  presa centrală.

Astfel, potrivit celei mai recente cercetări CURS, realizată la comanda GeoPol în perioada 27 mai-2 iunie 2012, candidatul USL la Primăria Sectorului 6 era cotat cu 39%, în urcare faţă de sondajele anterioare, înaintea lui Cristian Poteraș, cotat la 34%. În cel de-al doilea sondaj, realizat de CCSB în perioadă 28-30 mai, lucrurile stau și mai bine pentru candidatul USL: Mănescu are un avans mai mare, fiind cotat cu 41%, în timp ce actualul primar are doar 32%.





Rezultatele ultimului sondaj, realizat de Avangarde în perioada 25 mai - 1 iunie, îl dau tot pe Rareş Mănescu câştigător, acesta reuşind să adune 36% din voturi, cu 6% mai mult decât Poteraş. Rareş Mănescu a reuşit să atragă şi cea mai mare parte din electoratul candidatului independent Ştefan Florescu, care a scăzut de la o săptămână la alta de la 20% la doar 13%. 



Am înţeles în aceste patru săptămâni de campanie că există oameni în sectorul 6 extrem de îngrijoraţi de viitorul lor şi care s-au săturat de minciuni. Sunt oameni activi, familişti, oameni fără slujbe, nevoiaşi, pensionari, antreprenori care vor să trăiască normal, să-şi crească copiii în siguranţă, să nu mai fie alergaţi de câini, să aibă parte de asistenţă medicală, să aibă o slujbă. Mă angajez în faţa tuturor acestor oameni să le fac o viaţă mai bună“, a declarat Rareş Mănescu.

Candidatul USL a urcat în sondaje de la începutul campaniei, reuşind să capteze electoratul cu dinamismul său, motivarea şi temele de campanie, denumite generic „cele 5 bătălii“: câinii comunitari, siguranţa copiilor, primul spital din sector, traficul şi locurile de muncă. Evoluţia candidaţilor în sondajele din ultima vreme arată faptul că Rareş Mănescu, care se bucură de susţinerea primarului general Sorin Oprescu, a liderilor USL şi a Guvernului USL, are şanse reale de a câştiga încă o parte din votanţii altor candidaţi, în timp ce Poteraş a rămas fără resurse de creştere, se precizează în analizele realizate de companiile de cercetare.

La final de campanie vreau să le spun locuitorilor din sectorul 6 să meargă la vot, să nu-şi irosească acest drept, mai ales că anul acesta se votează într-un singur tur, şi să nu-i lase pe alţii să profite de votul lor. Schimbarea trebuie să ajungă până în sectorul 6!”, a mai spus Rareş Mănescu.

La alegerile pentru Consiliul Local, situaţia este aceeaşi ca şi în celelalte sectoare: USL câştigă majoritatea, cu 63%, în vreme ce PDL e la mare distanţă, cu doar 20%, arată studiul Avangarde.


×
Subiecte în articol: sectorul 6
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close