Antena 3 CNN Politică Mureş: Un candidat al USL susţine că liderii formaţiunilor componente ale ApMS sunt cercetaţi penal

Mureş: Un candidat al USL susţine că liderii formaţiunilor componente ale ApMS sunt cercetaţi penal

Mureş: Un candidat al USL susţine că liderii formaţiunilor componente ale ApMS sunt cercetaţi penal
Sursa foto: Foto: psdmures.ro
22 Mai 2012   •   14:44

Candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la Primăria Târgu Mureş Cornel Brişcaru a susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, că liderii celor trei formaţiuni componente ale Alianţei pentru Mureş (ApMS), Dorin Florea (PDL Mureş), Corneliu Grosu (UNPR Mureş) şi Marius Paşcan (PER Mureş) ar fi cercetaţi pentru fals şi uz de fals în cazul unei liste de candidaţi la Consiliul Local Ibăneşti, informează Agerpres.

„Copreşedinţii ApMS, Dorin Florea, Corneliu Grosu şi Marius Paşcan au semnat pe lista pentru CL Ibăneşti (...) Au depus o listă de 15 persoane către Biroul Electoral de Circumscripţie Ibăneşti, judeţul Mureş. Pe lista respectivă există minimum trei falsuri, în sensul că persoanele de la poziţia 9,11 şi 13 nu au fost niciodată membri ai vreunei formaţiuni politice din ApMS, nu au semnat niciodată în viaţa lor vreo cerere pentru a fi candidaţi la CL Ibăneşti pentru ApMS, nu au completat nici un document depus la dosar al ApMS (...)În acest moment, din ştiinţa noastră, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin se află un dosar penal deschis pe numele - aşa cum ar fi firesc - lui Florea Dorin, Grosu Corneliu şi Paşcan Marius pentru fals şi uz de fals“, a afirmat Brişcaru.

Acesta a prezentat o serie de declaraţii olografe pretinzând că aparţin unor candidaţi de pe lista ApMS Ibăneşti, Gliga Zaharie, Gliga Ionuţ şi Gliga Maria, care ar contesta faptul că fac parte din această alianţă şi că nu ar fi semnat nici un act în acest sens.

Potrivit lui Cornel Brişcaru, Gliga Zaharia arată în declaraţia sa: „prin prezenta vă rog să mă scoateţi de pe lista ApMS ca şi candidat din partea PDL deoarece nu am solicitat să fiu introdus pe lista de candidaţi, nu am completat nicio declaraţie de acceptare a candidaturii, nicio declaraţie pe propria răspundere, nicio declaraţie de avere şi de interese. Declar că actele enumerate mai sus nu au fost semnate şi datate de mine, ci de altă persoană, în fals“.

„Aceeaşi declaraţie o dă şi Gliga Ionuţ şi Gliga Maria...Declaraţia a fost înregistrată la BEC Ibăneşti după că persoanele s-au trezit pe lista ApMS (...) Dacă ar fi să mergem şi să ne uităm la prevederile legale în materie, din cunoştinţele noastre (...) utilizarea în vederea săvârşirii de infracţiuni, de acte, documente false de către persoanele care participă la competiţia electorală, încercând să vicieze în acest fel competiţia electorală, poate să ducă, spun doar poate, la anularea dosarului de candidatură pentru aceste persoane sau invalidarea mandatului în cazul în care se constată săvârşirea unei infracţiuni ce au legătură cu procesul electoral. Din cunoştinţele noastre au început cercetări şi verificări în această speţă“, a susţinut candidatul.

El a adăugat că plângerile au fost depuse de către cele trei persoane în data de 11 mai, adică după rămânerea definitivă a candidaturilor şi că până atunci aceste persoane nu au încercat să se retragă de le lista de candidaţi.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, Lucia Borda, a precizat presei, marţi, că s-au făcut într-adevăr cercetări în acest caz, însă s-a dat rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale.


×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close