Antena 3 CNN Politică Nicoară îl acuză pe Boc şi cere renumărarea voturilor: "A fost fraudă majoră peste noapte"

Nicoară îl acuză pe Boc şi cere renumărarea voturilor: "A fost fraudă majoră peste noapte"

Nicoară îl acuză pe Boc şi cere renumărarea voturilor: "A fost fraudă majoră peste noapte"
11 Iun 2012   •   15:31

Candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, Marius Nicoară, a acuzat PDL şi pe candidatul formaţiunii, Emil Boc, de săvârşirea de fraude la alegerile locale şi a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM), cerând renumărarea voturilor în 12 secţii de votare.
   
Nicoară a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că USL Cluj contestă modul în care PDL şi fostul prim-ministru au înţeles să organizeze alegerile la Cluj.
   
"Frauda a fost majoră peste noapte. USL Cluj contestă modul în care PDL şi fostul prim-ministru au înţeles să organizeze alegerile la Cluj. Am descoperit în ultimele ore tehnici de furt ale alegerilor locale de către Emil Boc şi echipa sa. Între orele 3.30 şi 5.30 au circulat taxiuri la secţii, nesunate de preşedinţii secţiilor de votare, taxiuri care veneau şi aşteptau. Preşedinţii ştiau că trebuie să iasă, se urcau în taxiuri neînsoţiţi de nimeni şi modificau pe drum procesele-verbale, predându-le ilegal la BEM. Avem documente aprobate de BEM în care apar diferenţe de 200 de voturi. Am cerut BEM renumărarea voturilor din 12 secţii de votare în care s-a aflat Emil Boc. Emil Boc a forţat o fraudă şi a protejat-o. Fraudarea a fost masivă", a spus Nicoară.
   
Candidatul USL a afirmat că Uniunea cere şi renumărarea voturilor anulate de la mai multe secţii de votare.
   
"Au fost diferenţe mari de voturi. La secţia nr. 42, unde am votat eu, aveam 316 voturi şi am reuşit să le renumărăm şi aveam 366 , iar Boc avea şapte voturi, care erau nule şi erau atribuite lui. La o secţie avem 2.462 de voturi nule şi avem şi alte secţii unde cheile de la procesele-verbale nu funcţionează", a precizat Marius Nicoară.
   
El a menţionat că luni a constatat că la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca sunt "saci desfăcuţi cu buletine de vot şi cu ştampile", spunând că a găsit un grup de romi "care au recunoscut că au fost plătiţi".
   
"Astfel crede Emil Boc că prin fraudă poate să câştige Clujul. Poate să-l câştige prin fraudă, dar ştampila şi tehnica învăţată de la Sorin Apostu îi vor marca mandatul pe vecie", a arătat Nicoară.
   
Duminică seară, exit poll-urile îl indicau pe Marius Nicoară câştigător al alegerilor pentru primăria Cluj-Napoca.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close