Antena 3 CNN Politică Peste 20.000 de voturi, declarate nule în Vrancea. Centralizarea voturilor continuă în judeţ

Peste 20.000 de voturi, declarate nule în Vrancea. Centralizarea voturilor continuă în judeţ

Peste 20.000 de voturi, declarate nule în Vrancea. Centralizarea voturilor continuă în judeţ
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Iun 2012   •   18:18

Peste 20.000 de voturi au fost declarate nule în judeţul Vrancea, de aproximativ 100-200 de ori mai mult faţă de alte tururi de scrutin, potrivit preşedintelui Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea, Florin Ţîrlea, informează Mediafax.
   
Potrivit lui Ţîrlea, centralizarea voturilor continuă, astfel că numărul buletinelor invalidate poate creşte şi mai mult.
   
Mulţi dintre vrâncenii care s-au prezentat duminică la vot au introdus în urme buletine de vot care nu au putut fi validate.
   
În majoritatea cazurilor, vrâncenii nu au pus ştampila pe mai mulţi candidaţi, nici nu au desenat sau scris pe buletinele de vot, ci pur şi simplu le-au introdus în urnă goale. Cele mai multe voturi nule au fost contabilizate în comuna vrânceană Ţifeşti.
   
"Am mai participat şi la alte scrutine, dar ca acum nu a fost niciodată, nu ştim care e explicaţia, dar sunt foarte multe voturi nule. De 100-200 de ori mai multe decât la alte alegeri. de exemplu, voturi nule pentru preşedintele Consiliului Judeţean 6.502, pentru consilieri judeţeni 6.809 voturi nule, pentru primari 3.062 iar pentru consiliile locale 4.335 de voturi nule", a declarat, luni, preşedintele BEJ Vrancea, Florin Ţîrlea.
   
Având în vedere că procesul de numărare a voturilor nu s-a încheiat în judeţul Vrancea, nu este exclus ca şi numărul buletinelor de vot nule să crească.

×
Subiecte în articol: Vrancea
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close