Antena 3 CNN Politică Puterea a pierdut majoritatea în CJ Bistriţa-Năsăud. Un consilier PDL va vota cu USL

Puterea a pierdut majoritatea în CJ Bistriţa-Năsăud. Un consilier PDL va vota cu USL

Puterea a pierdut majoritatea în CJ Bistriţa-Năsăud. Un consilier PDL va vota cu USL
Sursa foto: Foto: bistritaonline.ro
03 Apr 2012   •   16:35

PDL a pierdut, marţi, majoritatea în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, după ce un consilier judeţean democrat-liberal a anunţat că nu va mai vota alături de colegii săi de partid, ci va susţine grupul USL, informează Mediafax.

Consilierul judeţean Adina Arjoca a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu a demisionat din PDL, dar că nu va mai susţine iniţiativele preşedintelui CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), nici ale colegilor săi din partid, urmând să voteze alături de reprezentanţii USL, în felul acesta opoziţia urmând să aibă 16 voturi, iar PDL 15.
   
Adina Arjoca a spus că a vrut să facă acest pas încă din luna ianuarie, dezamăgită de modul în care preşedintele CJ, Liviu Rusu (PDL), a împărţit banii autorităţilor locale din judeţ, alocând sume importante primăriilor PDL şi lăsând fără bani unităţile administrativ-teritoriale conduse de primarii PSD şi PNL.
   
Ea a mai spus că al doilea lucru care a dezamăgit-o a fost alocarea recentă de către CJ Bistriţa-Năsăud a şase milioane de euro pentru modernizarea Castelui de la Posmuş, care a aparţinut familiei nobiliare Teleki, ea considerând că nu este oportună o astfel de investiţie.
   
Arjoca a menţionat că al treilea lucru care a determinat-o să facă acest pas spre PNL a fost scandalul de corupţie în care este implicat preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, vicepreşedintele Luca Iancu şi alţi angajaţi ai instituţiei, Rusu fiind anchetat de DNA pentru că ar fi luat mită 75.000 de euro.
   
"La şedinţa aceea din luna ianuarie (când s-au împărţit banii către primării - n.r) am trăit o frustrare imensă legată de nedisponibilitatea preşedintelui CJ de a asculta măcar poziţia primarilor prezenţi la şedinţă. Măcar atât. A doua frustrare mare a fost şedinţa în care sume imense au fost dirijate către Posmuş pentru care nu am văzut rostul. Scandalul de corupţie pentru mine a fost cireaşa de pe tort. Nu pot să accept ce s-a întâmplat vis-a-vis de judeţul care a fost târât într-un scandal în care, fără voia lor, toţi cetăţenii sunt afectaţi", a declarat Arcoja.
       
Adina Arjoca este consilier judeţean de doi ani, luând locul în CJ lui Ioan Sighiartău, care a decedat. Arjoca a mai fost membră PNL Bistriţa-Năsăud între 2002 şi 2007, după care a plecat la PLD împreună cu un grup de colegi şi ulterior la PDL.
     
Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, nu a putut fi contactat.
   

×
Subiecte în articol: Bistriţa Consiliu Judetean
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close