Antena 3 CNN Politică Rus: Clujul va fi izolat iar, ca pe vremea lui Funar, cu Boc primar

Rus: Clujul va fi izolat iar, ca pe vremea lui Funar, cu Boc primar

Rus: Clujul va fi izolat iar, ca pe vremea lui Funar, cu Boc primar
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Mai 2012   •   16:54

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a avertizat, sâmbătă, că dacă alegerile locale pentru Primăria Cluj-Napoca vor fi câştigate de Emil Boc, municipiul va fi din nou izolat, ca pe vremea lui Gheorghe Funar, în condiţiile în care Consiliul Local va fi majoritar USL şi Guvernul va fi, la fel, USL.
   
Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, sâmbătă, la lansarea candidaţilor USL Cluj, că problema la alegeri este a USL, care trebuie să câştige.
   
"Am dat 12 ani un primar care a pus Clujul ca oraş naţionalist, cu băncuţe tricolore, fără realizări. Am avut după aceea un primar care a fost şi prim-ministru. Dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă în acest moment, ţara e pusă pe butuci de un clujean de-al nostru care încearcă să devină din nou şeful comunităţii noastre. Problema nu este a lor, este a noastră, a USL, nu ei trebuie să piardă, noi trebuie să câştigăm. Dacă noi nu facem ce trebuie şi să nu îi lămurim pe oameni, că USL la Cluj are candidaţi valizi... Ei nu se vor lăsa învinşi fără ca noi, toţi USL-iştii, să nu depunem un efort foarte mare. Altfel va fi foarte greu să învingem. La nivelul naţional, USL va învinge, Clujul va deveni din nou un oraş izolat ca pe vremea lui Funar. Clujul va fi singurul oraş cu primar PDL, consilierii vor fi toţi USL sau, probabil, majoritatea lor, va fi Guvern USL. Iar va fi o contradicţie între evoluţia acestei comunităţi şi evoluţia naţională", a spus Rus, citat de Mediafax.
   
El a afirmat că locuitorii Clujului trebuie să meargă "în direcţia în care merge ţara".
   
"Dacă tot mergem în acea direcţie, să încercăm să fim locomotivă, motor, să fim ceva ce trage naţia asta înainte", a subliniat ministrul de Interne.
   
Lansarea candidaţilor USL Cluj a avut loc la Cinematograful "Florin Piersic", la aceasta participând premierul Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, liderul PC, Daniel Contantin, ministrul de Interne, Ioan Rus, parlamentari PNL, PSD şi PC.
   
Din partea USL, la Primăria Cluj candidează Marius Nicoară, iar la Consiliul Judeţean Horea Uioreanu, în timp ce fostul premier Emil Boc este candidatul PDL pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.
   
Gheorghe Funar a fost primar al municipiului Cluj-Napoca timp de 12 ani, având trei mandate între 1992 şi 2004. El a fost primar ales pe listele PUNR şi PRM.
  

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close