Şapte premieri europeni îl susţin pe Victor Ponta. Iată mesajele lor

de M.Z.    |    13 Noi 2014   •   21:26
Şapte premieri europeni îl susţin pe Victor Ponta. Iată mesajele lor Foto: Agerpres

Şapte premieri europeni îl susţin pe candidatul PSD-UNPR-PC Victor Ponta în cursa pentru alegerile prezidenţiale. Mesajele lor de susţinere au fost transmise joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Matteo Renzi, premierul Italiei şi preşedintele Consiliului Uniunii Europene, a fost prezent joi, în platoul emisiunii "Sinteza Zilei", unde şi-a afirmat susţinerea pentru Victor Ponta, candidat la funcţia de preşedinte al României.

Prim-ministrul Moldovei, Iurie Leancă, s-a alăturat susţinătorilor lui Victor Ponta, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC pentru Preşedinţia României, iar şeful Guvernului de la noi i-a spus joi, la Sinteza zilei, că se simte onorat de acest gest.

Leancă a spus că susţinerea sa pentru Ponta se bazează nu numai pe prietenie, dar şi pe pragmatism.

"Această relaţie a început de mai mult timp, de circa un an şi patru luni, de când am devenit prim-ministru. (...) Îl susţin din prietenie, dar şi din pragmatism. Relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti nu poate fi determinată doar de afinităţi politice", a spus premierul Iurie Leancă, joi, într-o intervenţie la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Leancă a spus că are o relaţie "cantitativă şi calitativă" cu Ponta, premierul nostru i-a demonstrat că prietenul la nevoie se cunoaşte şi "sigur că mă determină să am încredere în el şi să-l susţin pe el".


În replică, Ponta i-a mulţumit pentru sprijinul acordat.

"Sunt foarte onorat de sprijinul tău, suntem mândri de apartenenţa noastră. Prietenia mea cu Iurie s-a legat de faptul că el a spus că cetăţenii din Republica Moldova care au avut de suferit vor să fie cetăţeni europeni.

Unul din cele mai fericite amintiri din viaţa mea de premier a fost când am mers cu el (Iurie Leancă - n.r.) la Bruxelles, am fost primiţi de preşedintele Comisiei Europene de atunci, Jose Manuel Barroso, şi a ieşit cu noi în conferinţă şi a spus că cetăţenii moldoveni vor merge în Europa fără viză", a rememorat Victor Ponta, joi, la Sinteza zilei.

De asemenea, a adăugat Ponta, un alt vis al său este acela ca, în 2019, Republica Moldova să fie membră UE.

"Cel mai important lucru pentru România este Republica Moldova", a încheiat Ponta.


Iată, în videoul de mai jos, mesajele de susţinere transmise de Martin Schulz - preşedintele Parlamentului European, Bohuslav Sobotka - premierul Cehiei, Irakli Garibaşvili - premierul Georgiei, Edi Rama - premierul Albaniei, Aleksandar Vucic - premierul Serbiei, Roberto Fico - premierul Slovaciei, Elio din Rupo - fostul premier al Belgiei, Sigmar Gabriel - vicecancelarul Germaniei, Gianni Pittella - preşedintele grupului S&D din PEx close