Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Noul sistem electoral va aduce o maturizare a partidelor şi a scenei politice

Tăriceanu: Noul sistem electoral va aduce o maturizare a partidelor şi a scenei politice

Tăriceanu: Noul sistem electoral va aduce o maturizare a partidelor şi a scenei politice
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Mai 2012   •   14:22

Sistemul de vot uninominal majoritar într-un singur tur simplifică scena politică şi  probabil că va duce la existenţa a două partide bazate pe ideologii şi a unui partid etnic, a declarat miercuri la Buzău liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpres.
   
Liberalul consideră că 'anomalia care a existat a unor partide create în jurul unor persoane cum este Partidul Poporului, Partidul Democrat, adică apare câte un personaj aşa pitoresc gen Băsescu, gen Dan Diaconescu şi face un partid, lucrurile acestea vor dispărea'.
   
Fostul premier a mai spus că „restul partidelor aşa zise de conjunctură, de umplutură, de strânsură vor dispărea.“
   
„Viaţa politică o se structureze aşa cum este peste tot în lumea democratică civilizată în jurul partidelor axate pe ideologii, pe ideologia de factură liberală, pe ideologia de factură socialistă sau, dacă vreţi, dreapta şi stânga“, a afirmat Tăriceanu.
   
Acesta susţine că un al doilea lucru important este că acest sistem de vot va duce la crearea unor majorităţi solide şi astfel nu va mai fi nevoie de „formule de umplutură cum a fost vechea majoritate.“
   
„După părerea mea lucrurile acestea vor duce la o anumită maturizare a partidelor şi a scenei politice în România“, a concluzionat Călin Popescu-Tăriceanu.


×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu PNL PP-DD
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close