Antena 3 CNN Politică Toate primăriile ieşene conduse de reprezentanţi PDL au cheltuit deja banii alocaţi de fostul Guvern

Toate primăriile ieşene conduse de reprezentanţi PDL au cheltuit deja banii alocaţi de fostul Guvern

Toate primăriile ieşene conduse de reprezentanţi PDL au cheltuit deja banii alocaţi de fostul Guvern
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Mai 2012   •   17:23

Deputatul PDL de Iaşi Petru Movilă susţine că toate cele 11 primării din judeţul Iaşi, conduse de reprezentanţi ai democrat-liberalilor, au cheltuit deja banii alocaţi în aprilie de fostul guvern Ungureanu, informează Mediafax. Movilă a adăugat că decizia lui Victor Ponta, de returnare a fondurilor necheltuite, este eronată.
   
Petru Movilă a precizat că în judeţul Iaşi au beneficiat de fonduri 35 de primari USL şi doar 11 ai PDL.
   
"E o decizie eronată a noului guvern. De la PDL au primit bani 11 primari. Din câte ştiu, toţi edilii au şi cheltuit fondurile. Au fost daţi bani şi la 35 de primari PSD şi PNL din judeţ. Nu s-a tăiat la nimeni, iar la Iaşi nu s-a dat nimic pe criterii politice. Sunt bucuros că primăriile au putut primi fonduri, indiferent de culoarea politică", a precizat Petru Movilă.
   
Primarul PDL al localităţii Popricani, Otonel Slabu, a afirmat că localitatea a primit 360.000 de lei de la Guvernul Ungureanu şi că întreaga sumă a fost deja cheltuită, pe diverse proiecte.
   
"Nu aş vrea să fiu răutăcios, dar asta e prima măsură a Guvernului Victor Ponta? Chiar nu mă aşteptam să ne ceară banii înapoi. Ar fi trebuit să vină eventual cu alte fonduri, nu să umble după banii daţi deja", a spus primarul Otonel Slabu.
   
El a declarat că banii au fost cheltuiţi pe lucrări de pietruire a drumurilor, amenajări de trotuare, iar o parte din sumă a fost vărsată în contul unor restanţe ale primăriei.
   
In total, cele 11 primării PDL din judetul Iaşi au primit suma de 4.500.000 de lei.
   
Primarii vor fi obligaţi să returneze Guvernului fondurile necheltuite din alocaţiile primite de la fostul Cabinet Ungureanu în termen de trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii prin care actualul Executiv a decis, marţi, recuperarea acestor sume, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.
   

×
Subiecte în articol: deputat pdl bani
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close