Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu nu participă la lansarea candidaţilor PDL

Traian Băsescu nu participă la lansarea candidaţilor PDL

Traian Băsescu nu participă la lansarea candidaţilor PDL
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Mai 2012   •   09:46

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu va merge duminică la lansarea candidaţilor PDL, însă a menţionat că va găsi "o formulă" să le mulţumească democrat-liberalilor pentru costurile pe care le-au "încasat ca urmare a trecerii ţării prin criză".
   
Conform imaginilor difuzate de stirileprotv.ro, şeful statului a fost întrebat de ziarişti, la plecarea dintr-un hipermarket unde a făcut cumpărături, dacă intenţionează să meargă duminică la lansarea candidaţilor PDL, el admiţând că a fost invitat, dar precizând că nu va merge.
   
"Dacă era un Congres ... E adevărat că poate sunt îndreptăţiţi să spere într-o prezenţă, pentru că au fost partidul care a dus greul extraordinar din perioada crizei. Dar o să găsesc eu o formulă să le mulţumesc pentru costurile pe care le-au încasat ca urmare a trecerii ţării prin criză", a spus Băsescu.
   
Şeful statului a discutat cu ziariştii, la plecarea de la hipermarket, legat de mai multe teme, el răspunzând la întrebări privind relaţia cu premierul desemnat, votul din Parlament privind noul guvern, vizita de sâmbătă la Cotroceni a premierului demis Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai multor miniştri, discuţiile cu FMI.
   
El a vorbit şi despre produsele cumpărate şi le-a oferit ziaristelor portocale.
   
"Preţurile n-au crescut faţă de acum două săptămâni când am fost ultima dată. Trebuie să vă spun că m-am bucurat, uite ce salată frumoasă, spre exemplu, românească, ia uite ce salată mare, frumoasă, românească. Uite-o! Proaspătă! Aia olandeză e deja veştejită, spre deosebire de a noastră", a spus Băsescu râzând.
   
"Am luat şi chipsuri, uite şi pâine şi portocale şi banane. Am primit şi o bere de ziua bărbatului, cea mai stupidă sărbătoare, ca şi cum n-ar fi toată ziua ziua noastră", a mai spus Băsescu.
   
Înainte de a încărca în maşină cumpărăturile, preşedintele le-a oferit ziaristelor portocale.
   
"Ia de la Băsescu!", a spus o tânără care asista la dialogul cu presa al preşedintelui, aluzie la un filmuleţ care a circulat pe Internet, preşedintele amuzându-se şi oferindu-i şi acesteia o portocală.
   
Preşedintele Băsescu a oferit şi berea pe care a primit-o cadou în magazin uneia dintre ziariste, spunându-i că i-ar putea-o da soţului, prietenului sau operatorului. Băsescu a spus totodată că nu bea bere.
   
Şeful statului a plecat de la hipermarket la volanul autoturismului Logan.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close