Antena 3 CNN Politică USL a câştigat 59 din cele 104 primării din Prahova

USL a câştigat 59 din cele 104 primării din Prahova

USL a câştigat 59 din cele 104 primării din Prahova
11 Iun 2012   •   15:47

USL a câştigat 59 dintre cele 104 primării din judeţul Prahova, între care primăria municipiului Ploieşti, iar candidatul USL la şefia Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a obţinut al treilea mandat cu peste 50 la sută, potrivit numărătorii paralele făcută de USL, scrie Mediafax.
   
Potrivit numărătorii paralele realizate de USL pe baza datelor primite de la reprezentanţii USL din secţiile de votare, în judeţul Prahova candidaţii uniunii au câştigat 59 dintre cele 104 primării.
   
Astfel, USL a câştigat primăria municipiului Ploieşti, unde Iulian Bădescu l-a învins pe primarul în funcţie Andrei Volosevici (PDL), dar şi primăriile oraşelor Sinaia, Breaza, Slănic, Mizil, Vălenii de Munte, Urlaţi, Boldeşti Scăieni.
   
De asemenea, în unele oraşe considerate fief-uri ale PDL, unde primarii democrat-liberali au fost realeşi, USL are majoritatea în Consiliul Local. Este cazul municipiului Câmpina şi al oraşului Plopeni, unde primarii Horia Tiseanu şi Dragoş Niţă au fost realeşi, însă USL are controlul asupra votului în Consiliul Local.
   
Dintre cele 59 de localităţi unde USL a câştigat alegerile, 35 vor avea primari PSD, 23 vor fi conduse de edili PNL iar într-o localitate primarul este din partea PC.
   
USL a câştigat primăria comunei Băneşti, al cărui primar, care anunţase că va candida din partea PDL şi care era creditat cu peste 70 la sută intenţie de vot, a fost arestat pentru furt şi abuz în serviciu cu două luni înainte de alegeri, din partea PDL candidând, în locul fostului primar, soţia acestuia.
   
În unele localităţi scorul a fost, potrivit numărătorii paralele, extrem de strâns. Astfel, în comuna prahoveană Iordăcheanu candidatul PSD a ieşit primar cu doar şapte voturi în plus în faţa contracandidatului de la PDL.
   
Iar în comuna Baba Ana, primarul în funcţie Nicolae Bulete, candidat USL pentru un nou mandat, a pierdut la o diferenţă de un vot.
   
Surse din PSD susţin că USL a cerut renumărarea voturilor şi contestă procesul-verbal încheiat într-o secţie de votare, proces care l-ar avantaja pe contracandidatul de la PDL. Concret, reprezentantul USL în respectiva secţie de votare a refuzat să semneze procesul-verbal, acuzând că preşedintele secţiei de votare a considerat drept valabile, în favoarea candidatului PDL, trei buletine de vot care erau nule, în acest condiţii USL cerând ca cele trei voturi să nu fie luate în considerare. 
   
Numărătoarea paralelă a USL în Prahova arată că preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, candidat din partea USL, a obţinut al treilea mandat cu peste 50 la sută din voturi, iar USL a obţinut peste jumătate din mandatele de consilier judeţean.

×
Subiecte în articol: USL primar Ploiești Campina Sinaia prahova pdl
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close