Antena 3 CNN Politică USL l-a propus pe Victor Ponta pentru funcţia de premier. Băsescu a luat act de propunerea opoziţiei

USL l-a propus pe Victor Ponta pentru funcţia de premier. Băsescu a luat act de propunerea opoziţiei

USL l-a propus pe Victor Ponta pentru funcţia de premier. Băsescu a luat act de propunerea opoziţiei
Sursa foto: Foto: business24.ro
27 Apr 2012   •   17:44

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat, vineri, după întâlnirea de la Cotroceni, că USL l-a informat pe preşedintele Traian Băsescu că Uniunea Social Liberală îl propune pe liderul PSD Victor Ponta pentru funcţia de prim-ministru.

"Grupurile parlamentare ale USL, respectiv PSD, PNL şi PC consideră că în situaţia politică survenită după căderea prin moţiune de cenzură a Guvernului Ungureanu, practic, nu mai avem o majoritate parlamentară, aşa cum era până acum aşazată, iar cel mai mare grup politic capabil să constituie o majoritate şi să susţină un guvern este grupul nostru", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a precizat că Traian Băsescu a luat act de opţiunea USL, opţiune pe care o va avea în vedere în consultările cu reprezentanţii UDMR, grupul minorităţilor şi UNPR.

Victor Ponta a arătat că mandatul prezentat de Crin Antonescu privind desemnarea sa ca premier este al USL, deci şi al PSD şi a ţinut să menţioneze că, de data aceasta, consultările au avut loc într-un cadru perfect regulamentar şi constituţional.

Consultările preşedintelui cu liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin au durat doar câteva minute.



Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, vineri, că democrat-liberalii l-au informat pe şeful statului, în întâlnirea de la Cotroceni, că PDL nu desemnează candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar cei care au majoritatea în Parlament să îşi asume guvernarea.

Guvernul Ungureanu a căzut în urma adoptării moţiunii de cenzură, în Parlament fiind exprimate 235 de voturi "pentru", 9 "împotrivă", iar patru voturi fiind anulate.

Mihai-Răzvan Ungureanu a intrat astfel în istorie, drept prim-ministrul cu cel mai scurt mandat al României.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta USL presedinte premier
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close