x close

Victor Ponta, la Sinteza Zilei: Vreau să fiu preşedintele tuturor românilor

de D.D.    |    04 Noi 2014   •   22:09

Victor Ponta, invitat în ediţia de marţi a emisiunii Sinteza Zilei, le-a mulţumit tuturor românilor care l-au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi a declarat că doreşte să devină preşedintele tuturor românilor. Premierul a mai menţionat că, acum, românii ştiu clar care sunt cele două perspective. Victor Ponta a vorbit şi despre renaşterea USL.

Cele mai importante declaraţii ale lui Victor Ponta:


- Astăzi, după primul tur, apele s-au despărţit şi s-au lămurit. Domnul Tăriceanu a obţinut singur a treia poziţie, este cel mai mare număr de voturi luat vreodată de un candidat independent.

- De o parte ne-am situat cei care au format USL, cu ideea de a schimba regimul Băsescu, de a face dreptate oamenilor care au suferit, pe partea cealaltă, cei care au făcut parte din echipa lui Traian Băsescu s-au regrupat în jurul domnului Iohannis.

- Acum oamenii ştiu foarte clar care sunt cele două perspective.


- Ceea ce noi am făcut astăzi este un USL 2, care are legitimitatea dată de votul din 2012, are un program de guvernare pe care l-am respectat şi are şansa să aibă nişte oameni care lucrează pentru România.

-
Putem să avem stabilitate şi colaborare. Eu şi domnul Tăriceanu avem o experienţă de rezistat în bătălia cu Traian Băsescu.

- Aceste argumente fac azi să fie clar pentru ce votează românii.

-  Vreau să le mulţumesc tuturor care au puterea să creadă în această uriaşă schimbare şi care cred că o să se întâmple după numai 12 zile. Sunt convins că vor veni şi mai mulţi la vot.

- Prin deciziile de astăzi am arătat că eu vreau să fiu preşedintele tuturor românilor. Eu nu mă ruşinez dacă un român care l-a votat pe Vadim Tudor sau pe Kelemen Hunor m-ar vota.


- Am fost sfătuit foarte mult de trei foşti primi-miniştri: de domnul Năstase, de domnul Tăriceanu şi de domnul Isărescu. Am avut acest gen de relaţie de om mai tânăr care învaţă de la domnul Tăriceanu, aşa cum am învăţat de la domnul Năstase sau domnul Isărescu.

- Cred că răul din ultimii 10 ani se poate îndrepta.

- Îmi doresc să fiu un preşedinte legitim, care să aibă un vot în spate care să-i permită să spună că „acesta este drumul ales de români”.

- Am încredere totală că Tariceanu va face ce e bine pentru guvern


- Un prim-ministru ia în fiecare zi 10-15 de decizii care privesc viaţa unor români. Dacă aş spune că toate sunt bune, nu v-aş spune adevărul. Sigur că faci şi greşeli. Este esenţial să accepţi atunci când ai greşit şi să ai puterea de a învăţa din propria greşeală. Sigur că sunt lucruri pe care le-aş face altfel.

- Sper ca domnul Iohannis să vină la emisiunile de săptămâna viitoare din respect pentru jurnalişti, pentru telespectatori. Este ocazia să aflăm pentru prima oară opiniile domnului Iohannis.

- Ce s-a întâmplat duminică în străinătate este inacceptabil, este o disfuncţionalitate. Vom  pune la dispoziţia MAE toate resursele, ca să fie totul în regulă.

- Cred că România, pe 16 noiembrie, îşi va alege bine viitorul, nu va avea ghinion.

Citiţi şi:

Călin Popescu Tăriceanu, la Sinteza Zilei: Iohannis nu are nimic în comun cu liberalismul, nu are o identitate politică

Victor Ponta: Călin Popescu Tăriceanu, cea mai bună variantă de premier
 

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati