Antena 3 CNN Actualitate Media Academician Dinu C. Giurescu: Românilor le lipseşte voinţa de a se bate pentru această ţară

Academician Dinu C. Giurescu: Românilor le lipseşte voinţa de a se bate pentru această ţară

Academician Dinu C. Giurescu: Românilor le lipseşte voinţa de a se bate pentru această ţară
Sursa foto: Foto: INTACT Images
31 Oct 2011   •   00:00

Ediţia de duminică a emisiunii „Sinteza Zilei“, realizată de Mihai Gâdea, a debutat cu prezentarea celei de-a treia părţi a documentarului „Wild Carpathians“, în care Prinţul Charles al Marii Britanii face un apel pentru salvarea pădurilor din România, înainte ca acestea să fie defrişate.

Invitaţii emisiunii au fost Marilena Rotaru - realizatoare TV, Dinu C. Giurescu - academician, Cornel Nistorescu - director Cotidianul.ro şi Bogdan Chireac - jurnalist şi comentator.

Realizatorul emisiunii, Mihai Gâdea, şi-a pus la un moment dat problema că telespecatorii străini care ar viziona documentarul Travel Channel despre Transilvania s-ar întreba cum este posibil ca o ţară ca România, atât de frumoasă şi cu atâtea bogăţii naturale, să aibă o populaţie atât de săracă - la nivelul Uniunii Europenii românii sunt cei mai săraci.

Pare un paradox greu de acceptat şi de înţeles: cum se explică că o ţară atât de frumoasă are o imagine exterioară atât de zdrobită?

„Ne lipseşte voinţa de a ne bate pentru această ţară. Asta este realitatea. Restul sunt vorbe“, a răspuns academicianul Dinu C. Giurescu, adăugând că elitele României nu se implică, nu se „bat“ pentru ţara lor.

„Cum o să apărăm ţara asta de invazie şi distrugere când noi asistăm pasiv la desfiinţarea judeţelor, la propuneri care vor să împartă Transilvania în două pe linia de demarcaţie de la Viena, pe o lege a educaţiei care deja a stabilit patru milioane de elevi de liceu români, care sunt defavorizaţi în favoarea celor străini“, a mai spus Giurescu.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close