Antena 3 CNN Externe WikiLeaks: Costa Rica, destinaţia victimelor traficului de persoane, inclusiv din România

WikiLeaks: Costa Rica, destinaţia victimelor traficului de persoane, inclusiv din România

Costa Rica este o ţară de tranzit şi destinaţie pentru reţele de trafic de persoane sud-americane şi est-europene, existând victime inclusiv din România, conform unor mesaje diplomatice americane dezvăluite de WikiLeaks, informează Mediafax. Mai precis, este vorba despre trafic internaţional de bărbaţi, femei şi copii. “Victimele traficului de persoane sunt supuse exploatării sexuale şi, într-o măsură mai mică, exploatării în muncă”, preciza ambasada americană din San Jose într-un mesaj trimis pe 16 martie 2007 Departamentului de Stat american.

WikiLeaks: Costa Rica, destinaţia victimelor traficului de persoane, inclusiv din România
Sursa foto: Foto: antena1.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mar 2011   •   17:06

În document se mai arăta că victimele din Costa Rica ajungeau ulterior în ţări precum El Salvador, Guatemala, Japonia şi Statele Unite.

“Costa Rica este o ţară de tranzit pentru persoane aduse de reţele în Statele Unite şi Canada. Femei şi fete din Nicaragua, Columbia, Republica Dominicană, Panama şi, într-o măsură mai mică, din Rusia, Filipine, România şi Bulgaria sunt aduse în Costa Rica pentru exploatarea sexuală”, preciza misiunea diplomatică americană.

Aceleaşi idei sunt reiterate într-un mesaj transmis de aceeaşi ambasadă în mai 2008.

“Există dovezi ample că statul Costa Rica este un punct de tranzit pentru femeile care se îndreaptă spre nordul continentului american, precum şi o destinaţie a multor femei aduse din state central şi nord-americane, din Caraibe şi din estul Europei (în principal din Rusia şi România)”, preciza ambasada SUA.

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close