Antena 3 CNN Externe WikiLeaks: Marian Lupu a vrut să influenţeze o decizie a Curţii Constituţionale

WikiLeaks: Marian Lupu a vrut să influenţeze o decizie a Curţii Constituţionale

"Zilele lui Voronin sunt numărate". Asta i-ar fi spus Marian Lupu ambasadorului american la Chişinău, potrivit unei telegrame WikiLeaks. Aceeaşi telegramă arată că Lupu l-a asigurat pe preşedintele Curţii Constituţionale că va avea grijă de el şi că „va lua decizia corectă”.

WikiLeaks: Marian Lupu a vrut să influenţeze o decizie a Curţii Constituţionale
Sursa foto: Foto: Intact Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2011   •   12:17

În cadrul unei întâlniri din 3 septembrie 2009, Lupu i-a spus ambasadorului că s-a întâlnit în secret cu preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, despre care susţine că lucrează cu liderul comuniştilor, Vladimir Voronin. El a precizat că l-a avertizat pe Pulbere că "zilele lui Voronin sunt numărate" şi că este important "să facă ceea ce este corect” (prin care el înţelege luarea unei decizii în favoarea alegerii lui Ghimpu ca preşedinte al Parlamentului)".

Lupu i-a spus ambasadorului că ştie că lui Pulbere "îi plac banii", dar deoarece, din nefericire, nu are niciun ban de oferit, i-a făcut lui Pulbere o promisiune vagă de genul "Dacă iei decizia corectă, voi avea grijă de tine", relatează Mediafax.

Contactat de jurnaliştii de la Jurnal de Chişinău, Dumitru Pulbere a afirmat că aceste desecretizări sunt nişte "aberaţii" şi a negat toate aceste informaţii.

"Neg categoric acest fapt. Asemenea discuţii nu au fost nici cu Lupu, nici cu alţi lideri politici din Republica Moldova. Consider că se face presiune asupra Curţii Constituţionale, asupra judecătorilor şi asupra mea pentru a mă discredita înainte de 20 septembrie, când vom examina sesizarea a trei deputaţi din alianţă cu privire la interpretarea alineatului 6, art. 78, din Constituţie", a declarat Pulbere.

Marian Lupu a fost în asentimentul lui Pulbere şi a precizat că informaţii WikiLeaks sunt nişte "minciuni gogonate".

"Asemenea discuţii nu au fost purtate niciodată, la fel ca în cazul milioanelor care mi-ar fi fost oferite pentru o anumită funcţie", a declarat Lupu.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close