Antena 3 CNN Externe WikiLeaks: Patriciu şi Hayssam, investigaţi pentru importuri de petrol din Irak şi spălare de bani

WikiLeaks: Patriciu şi Hayssam, investigaţi pentru importuri de petrol din Irak şi spălare de bani

Dinu Patriciu şi Omar Hayssam au fost investigaţi pentru importuri de petrol din Irak şi pentru spălare de bani. Informaţia a fost dată publicităţii de site-ul Wikileaks care citează o telegramă transmisă de misiunea de la Bucureşti Departamentului de Stat de la Washington.

 WikiLeaks: Patriciu şi Hayssam, investigaţi pentru importuri de petrol din Irak şi spălare de bani
Sursa foto: Foto: Intact Images/Mediafax
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2011   •   08:34

Telegrama, care dateazã din 2006, a fost trimisă după o întâlnire dintre purtătorul de cuvânt al Parchetului General de la acea vreme, Robert Cazanciuc, procurorul Ciprian Nastasiu şi un reprezentant al ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

În cadrul întâlnirii, Nastasiu a descris, citând din dosar, o operaţiune condusă de Patriciu şi Hayssam, în 2001-2004, care a implicat 25.000 de tone de petrol, certificate de origine false şi spălare de bani în cel puţin trei ţări.

În aceeaşi telegramă se mai menţionează o declaraţie a lui Nastasiu care ar fi afirmat că Patriciu şi Hayssam ar fi implicaţi în spalarea de bani, trafic cu arme şi import de petrol din Irak".

Petrolul a ajuns în Ungaria, Cipru şi România, iar profiturile au fost spălate în bănci din Bahamas, Panama şi Emiratele Arabe Unite. "Petrolul irakian a ajuns în Ungaria, Cipru şi România, iar profiturile au fost spălate în bănci din Bahamas, Panama şi Emiratele Arabe Unite", se arată în telegramă.

×
Subiecte în articol: wikileaks Dinu Patriciu Omar Hayssam
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close