Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: "Dacă mai stăm două săptămâni cu 16 mii de cazuri zilnic va fi o mare dramă"

Alexandru Rafila: "Dacă mai stăm două săptămâni cu 16 mii de cazuri zilnic va fi o mare dramă"

Alexandru Rafila, vicepreşedinte PSD, a anunţat că va fi o mare dramă "dacă mai stăm două săptămâni cu 16 mii de cazuri zilnic".

Alexandru Rafila: "Dacă mai stăm două săptămâni cu 16 mii de cazuri zilnic va fi o mare dramă"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Alin Tarnovschi    |    14 Oct 2021   •   21:18

Alexandru Rafila crede că valurile 5 sau 6 ale pandemiei de Covid vor exista, dar vor fi mai mici. El a spus, la emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News, că nu crede că bunicii au nevoie de certificat verde ca să meargă să își ia pâine.

Întrebat cu privire la afirmațiile medicului Marinescu, potrivit cărora totul se va sfârși până în luna martie, Alexandru rafila a spus: „Cred la fel. Valul 5 sau 6 vor exista, dar vor fi mici și nu vor avea un efect similar. Preocuparea este cât timp vom rămâne la aceste valori mari. Dacă mai stăm două sau trei săptămâni cu 16-17 mii de cazuri zilnic va fi o mare dramă pentru că sistemul de sănătate este deja depășit și sincer să fiu nu știu ce putem face”.

Întebat, de asemenea, care este soluția pentru această criză, Alexandru Rafila a spus că trebuie găsită o soluție în comun, care trebuie asumată.

„Orice măsură în țara asta, carantina, certificatul verde, certificatul albastru, orice măsură va fi luată trebuie să fie acceptabilă pentru oameni. Să înțeleagă de ce se ia acea măsură și cei care iau acea măsură trebuie să fie oameni care să transmită încredere. Dacă vor fi în continuare amestecate (...) nimeni nu va aplica aceste masuri. Dincolo de faptul că sunt contradictorii. INSP zice carantină, Cîțu zice certificat verde la farmacie. Lucruri inaplicabile. Eu nu cred că părinții, bunicii au nevoie de certificat verde ca să meargă să își cumpere medicamente, lapte sau pâine”, a mai spus Alexandru Rafila, notează Mediafax.

Conform acestuia, cerificatul verde trebuie folosit cu cele trei elemente, vaccinare, testare sau trecere prin boală „și trebuie folosit acolo unde există riscul major, unde există aglomerație mare sau lucruri de genul acesta. Nu putem să zicem că îl introducem la toate activitățile”.

„Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a afirmat joi premierul interimar Florin Cîțu. Acesta a precizat că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect fiind în procedură parlamentară.

„În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulație. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă”, afirmă Florin Cîțu după ședința de joi a Guvernului.

El spune că nu ar fi o restricționare.

„Asta nu este restricționare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat... Deci sunt trei variante. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, adaugă Cîțu.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila coronavirus COVID-19
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close