Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila, despre riscul de infectare cu COVID-19 a elevilor care dau BAC-ul: Nu cred că se pune problema

Alexandru Rafila, despre riscul de infectare cu COVID-19 a elevilor care dau BAC-ul: Nu cred că se pune problema

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit despre momentul întoarcerii elevilor din clasa a XII-a la școală, odată cu susținerea examenului de Bacalaureat, și ce riscuri există.

Alexandru Rafila, despre riscul de infectare cu COVID-19 a elevilor care dau BAC-ul: Nu cred că se pune problema
Sursa foto: Antena 3
28 Mai 2020   •   23:42

Întrebat dacă există vreun risc ca școlile să se transforme în focare de infecție cu Covid-19 prin desfășurarea Bacalaureatului, Alexandru Rafila a spus că nu crede că e posibil.

"Nu cred că există acest risc. Nu discutăm despre copii foarte mici, ci despre absolvenți de liceu, care au 18-19 ani. Nu cred că se pune problema să nu înțeleagă cum trebuie aplicate și respectate anumite norme ce urmează să le fie explicate anterior. Răspunsul la întrebare va veni în funcție de modul în care se va organiza, în fiecare școală, această activitate.

Este important modul cum administrează școlile, respectiv cadrele didactice, prin organizarea examenului de BAC. Nu cred că va fi o problemă pentru că discutăm de persoane adulte. Utilizarea măștii nu mai este o dificultate la această vârstă. Eu, precum și majoritatea colegilor mei, susținem desfășurarea examenului de Bacalaureat", a declarat profesorul Alexandru Rafila la B1 TV.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close