Antena 3 CNN Coronavirus ANAT: Nu se poartă mască în apă sau pe șezlong. Trebuie aplicată regula șederii la terasă: masca doar când te deplasezi

ANAT: Nu se poartă mască în apă sau pe șezlong. Trebuie aplicată regula șederii la terasă: masca doar când te deplasezi

Potrivit ultimelor anunțuri făcute de autorități, pe 1 Mai purtam mască, înclusiv la mare. S-ar putea sa scăpăm de mască de la 1 iunie, dar nici asta nu e sigur. Nu se știe dacă de 1 Mai purtăm mască doar pe plajă sau și în apă. Traian Bădulescu (ANAT) a vorbit la Antena 3 despre obligativitatea purtării măștii la malul mării.

ANAT: Nu se poartă mască în apă sau pe șezlong. Trebuie aplicată regula șederii la terasă: masca doar când te deplasezi
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    22 Apr 2021   •   14:48

"Este clar că nu mai vorbim despre un posibil lockdown. Principala problema în România rămâne aceea că majoritatea țările din jurul nostru, care vor să atragă turiști, avansează, își asumă date ferme pentru relaxare. La noi rămâne "eternul să mai vedem".", a declarat Traian Bădulescu, reprezentant al Patronatului Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România.

"Ar fi bine să știm de dinainte anumite reguli. Sezonul plin de vara este în perioada iulie-septembrie. Și cu respectarea regulilor. Cu avansarea campaniei de vaccinare ar trebui să vorbim de relaxare.

Nu am văzut nicăieri să se poarte masca în apă sau pe șezlong. Nicăieri în lume. Cred că aici ar trebui aplicată regulă șederii pe terase. Doar când te deplasezi. Regula teraselor e foarte bună și la plajă.", a adăugat acesta.

Comitetul interministerul, care ar trebui să decidă când se vor relaxa restricţiile impuse acum, se reuneşte azi, 22 aprilie, pentru prima dată, la Guvern.

 

×
Subiecte în articol: ANAT masca la plajă
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close