Antena 3 CNN Coronavirus Andrei Baciu: "În 40 de zile putem avea 2 milioane de români vaccinați"

Andrei Baciu: "În 40 de zile putem avea 2 milioane de români vaccinați"

Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV, este convins că va fi atinsă ținta de 5 milioane de români vaccinați până la 1 iunie, dacă în fiecare zi din următoarele 40 s-ar vaccina cu prima doză 50.000 de persoane.

Andrei Baciu: "În 40 de zile putem avea 2 milioane de români vaccinați"
Sursa foto: Facebook / Guvernul României
de Maria Zărnescu    |    23 Apr 2021   •   22:25

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că este nevoie de implicarea autorităților locale, mai ales în mediul rural, în vaccinare.

În acest sens, luni va avea loc o întâlnire între autorități locale și conducerea CNCAV.

"Pentru primarii din mediul rural: implicarea este esențială pentru că accesul la informație este diferit.

E esențial să poți să comunici tuturor locuitorilor, tuturor cetățenilor unui sat, unei comune faptul că în ziua cutare va sosi un centru mobil în localitate și să se înscrie pe listă, pentru cei nehotărâți să aibă toate informațiile, să le comunici.

Ne dorim o armonizare a a tuturor acestor procese", a spus Baciu, potrivit Mediafax.

Baciu: "Trebuie să atingem acest target de 5 milioane de persoane vaccinate"

Andrei Baciu susține că este esențială comunicarea către populație a preotului, primarului, profesorului sau a medicului, dacă există, pentru că sunt persoane care au autoritate în fața comunității locale, mai ales în mediul rural.

Mai mult decât atât, el este de părere că implicarea românilor din mediul rural ar putea conduce la atingerea țintei de 5 milioane de persoane vaccinate în România până la 1 iunie.

"Suntem la 2,8 milioane de persoane vaccinate și trebuie să atingem acest target de 5 milioane de persoane vaccinate la începutul lunii iunie.

Astăzi, de exemplu, au fost vaccinate 59.000 de persoane cu prima doză. Avem, grosier vorbind, 40de zile până la 1 iunie. Dacă avem 50.000 de persoane cu prima doză în fiecare zi, în 10 zile sunt 500.000 de persoane.

În 40 de zile sunt 2 milioane de persoane. Deci suntem în grafic pentru atingerea acestui obiectiv, pe de o parte. Pe de altă parte, sigur că avem nevoie de aceste două modalități diferite: mediul urban și mediul rural", spune secretaru de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close