Antena 3 CNN Coronavirus Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la INSP! De luni, cei care vin din aceste zone vor intra în carantină timp de 14 zile

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la INSP! De luni, cei care vin din aceste zone vor intra în carantină timp de 14 zile

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat lista celor 41 de țări care sunt incluse în „Zona galbenă”, începând de luni. Cei care vin din aceste zone vor intra în carantină timp de 14 zile.

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la INSP! De luni, cei care vin din aceste zone vor intra în carantină timp de 14 zile
Sursa foto: Hepta
02 Aug 2020   •   19:30

Persoanele care provin din ”Zona galbenă” vor intra în carantină timp de 14 zile, odată cu revenirea pe teritoriul României.

Conform documentului INSP, țările incluse în „Zona galbenă” sunt: Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Armenia, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia si Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Eswatini, Guineea Ecuatoriala, Honduras, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Singapore, Sint Maarten, Statele Unite ale Americii și Surinam.

Măsura de carantină se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l)”, conform INSP.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.

Coronavirus în România, 2 august 2020. Peste o mie de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 2 august 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat bilanțul ultimelor 24 de ore în România, astfel că 1.075 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate.

Coronavirus în România, 2 august 2020. 34 de morți în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 2413 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

×
Subiecte în articol: carantină coronavirus
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close