Antena 3 CNN Coronavirus Universitatea Oxford oprește testarea vaccinului AstraZeneca pe copii și adolescenți

Universitatea Oxford oprește testarea vaccinului AstraZeneca pe copii și adolescenți

Universitatea Oxford a decis să întrerupă testarea vaccinului AstraZeneca pe copii și adolescenți. Eficiența serului era verificată la minori în cadrul unui studiu clinic, dar procesul a fost oprit din cauza problemelor de coagulare, apărute la adulții din Marea Britanie.

Universitatea Oxford oprește testarea vaccinului AstraZeneca pe copii și adolescenți
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    06 Apr 2021   •   23:50

Universitatea Oxford așteaptă mai multe informații cu privire la posibilele legături dintre serul dezvoltat alături de AstraZeneca și problemele de coagulare a sângelui, apărute la persoanele imunizate.

Un purtător de cuvânt al Oxford a anunțat marți că nu au apărut probleme în studiile clinice, dar se așteaptă mai mute informații cu privire la posibilele legături dintre tromboze și serul anti-COVID.

Problemele de coagulare, apărute la adulți, au declanșat o serie de revizuiri ale vaccinului în Marea Britanie și Europa. Orice legătură în problemele de sănătate și vaccinul AstraZeneca urmează să fie analizate, precizează Reuters.

Mai mult decât atât, potrivit NBC News, Universitatea Oxford așteaptă îndrumare de la autoritățile sanitare din Marea Britanie, înainte de a continua vaccinările pe copii și adolescenți.

În cursul zilei de marți, Agenția Europeană pentru Medicamente a precizat că este analizată o posibilă legătură dintre cazurile de tromboză și vaccinul de la AstraZeneca. În Marea Britanie, 7 persoane care au dezvoltat tromboze după vaccinare au murit, dintr-ul total de 30 de persoane care au prezentat o serie de probleme de coagulare a sângelui după imunizarea cu serul realizat în parteneriat cu Universitatea Oxford.

Agenția Europeană a Medicamentului, analiza privind vaccinul AstraZeneca

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va prezenta în data de 7 sau 8 aprilie rezultatul evaluării sale cu privire la legătura între vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca şi problemele de coagulare a sângelui la persoanele vaccinate, care au determinat câteva zeci de decese în Uniunea Europeană şi în Anglia.

Comitetul de securitate al EMA va organiza o conferinţă de presă săptămâna aceasta pentru a informa publicul în legătură cu analiza cazurilor rare de coagulare a sângelui la persoanele imunizate cu AstraZeneca, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a instituţiei.

Acest anunţ vine la câteva ore după ce Marco Cavaleri, responsabil cu strategia pentru vaccinuri în cadrul EMA, a confirmat existenţa unei legături între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză semnalate după administrarea acestui vaccin.

×
Subiecte în articol: astrazeneca testare vaccinuri copii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close