Antena 3 CNN Coronavirus Bărbat mort de COVID-19, ţinut în remorca unui TIR, în spatele spitalului din Lugoj: "Ne-au cerut 1200 de lei că l-au ţinut acolo"

Bărbat mort de COVID-19, ţinut în remorca unui TIR, în spatele spitalului din Lugoj: "Ne-au cerut 1200 de lei că l-au ţinut acolo"

Un bărbat mort din cauza COVID-19, la Spitalul Municipal "Dr. Teodor Andrei" din Lugoj, a fost ţinut într-o remorcă neînmatriculată, în spatele spitalului, iar familia a fost obligată să achite 1200 de lei pentru a ridica trupul neînsufleţit şi pentru a-l înmormânta creştineşte.

Bărbat mort de COVID-19, ţinut în remorca unui TIR, în spatele spitalului din Lugoj: "Ne-au cerut 1200 de lei că l-au ţinut acolo"
Sursa foto: ziardehunedoara.ro
de Alin Tarnovschi    |    24 Noi 2020   •   10:22

Familia bărbatului a trecut prin clipe de coşmar după ce a fost anunţată că acesta a decedat din cauza bolii COVID-19 la spitalul din Lugoj, iar atunci când oamenii au mers să ridice trupul au fost şocaţi de ceea ce au găsit.

Rudele bărbatului au mers la spital, însă acolo li s-a spus că decedatul a fost predat unei firme de pompe funebre cu care spitalul a încheiat un protocol.

Astfel, firma a dus o remorcă de TIR neînmatriculată în spatele spitalului, iar în aceasta au fost puşi oamenii care au murit în spital din cauza COVID-19.

Familia bărbatului a mers în spatele spitalului, acolo unde a găsit remorca neînmatriculată, înconjurată de mormane de gunoaie, dar şi un reprezentant al firmei de pompe funebre care le-a cerut suma de 1200 de lei pentru că au ţinut cadavrul în remorcă timp de 14 ore.

Bărbat mort de COVID-19, aruncat în remorca unui TIR în spatele spitalului din Lugoj

Oamenii s-au îngrozit când au fost nevoiţi să identifice trupul bărbatului, acesta fiind băgat într-un sac, cu tot cu tuburile de la Terapie Intensivă, dar şi cu un cearşaf murdar legat de gât.

Mai mult, atitudinea reprezentanţilor firmei care au cerut 1200 de lei pentru că au ţinut cadavrul în remorca insalubră a fost una şocantă atunci când familia s-a plâns de condiţii.

"În ce condiții, domnule? Ce-ai vrea să-l pui pe tavă sau ce?", a fost replica unui angajat, potrivit ziardehunedoara.ro, publicaţia care a vorbit cu familia bărbatului decedat.

Reacţia DSP Timiş cu privire la remorca insalubră din spatele spitalului din Lugoj

"În actualul context epidemiologic provocat de infecția cu virusul SARS-CoV-2 și în condițiile în care numarul persoanelor decedate cu această patologie este în creștere, capacitatea de depozitare a acestora în spațiile special destinate și care sunt parte integrantă din structura unităților sanitare cu paturi este utilizată la maxim, uneori depașită.

Pe acest considerent, ca alternativă provizorie, s-a recurs la extinderea spațiului destinat persoanelor decedate cu un container care sa asigure temperatura și condițiile corespunzatoare normelor în vigoare, amplasat în imediata vecinatate a unei unități sanitare desemnate suport COVID conform Ordinul Ministrului Sănătăţii cu nr. 555 din 3 aprilie 2020, cu modificarile si completarile ulteriore. Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș verifica modul in care sunt respectate cerintele sanitare in acest domeniu", a transmis Cornelia Bubatu, şefa DSP Timiş.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Lugoj
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close