Antena 3 Coronavirus Ce se întâmplă dacă un bolnav moare de coronavirus în România

Ce se întâmplă dacă un bolnav moare de coronavirus în România

de M.Z.    |    11 Mar 2020   •   10:16
Ce se întâmplă dacă un bolnav moare de coronavirus în România

România are, în prezent, 30 de cazuri confirmate cu coronavirus, iar dacă va fi cazul unui deces, legiștii vor prelua cadavrul doar dacă va fi un caz medico-legal.

Brancardierii vor merge la caz în costume speciale care să le acopere inclusiv capul și vor purta mască de protecție, potrivit unor surse citate de gandul.ro.

În astfel de situaţii, necropsia sau cercetarea pe cadavru se face doar într-o zonă special amenajată a sălii, pentru a nu contamina întreaga sală de autopsii. 

Medicii care vor asista la necropsie vor fi echipați complet cu echipament de protecție pentru a nu risca răspândirea virusului sau chiar contaminarea.

În cazul unei incinerări, nu INML va transport cadavrul din curtea sa la crematoriu, ci Ministerul Sănătății va decide cine se va ocupa de transport.

În prezent, în România sunt confirmate 30 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, din care cinci sunt vindecate.

Pacientul 7 cu coronavirus spune că a aflat din presă că este infectat. "Am ajuns la spital, după ce am aşteptat ambulanţa 12 ore"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close